• 25 Απριλίου 2024,

Για τις παλιές αγάπες μην μιλάς …

 Για τις παλιές αγάπες μην μιλάς …

Εντάξει παιδιά τώρα που εκλέχθηκε η Φώφη αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπεράταξης μπορεί επιτέλους να χειμωνιάσει.

Ακόμα και ο φετεινός χειμώνας πριν μας χτυπήσει την πόρτα περίμενε την εκλογή του αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δεν βλέπω να αντέχει για πολύ.

Μάλιστα η διαφορά της πρώτης Φώφης απο τον δεύτερο Νίκο Ανδρουλάκη είναι τέτοια που δεν σηκώνει καμμιά αμφισβήτηση.

Η διαφορά είναι πάνω απο 10 μονάδες και η Φώφη καλείται την επόμενη μέρα να κρατήσει μέσα στο μαντρί όλες αυτές τις δυνάμεις, τις τάσεις που υπάρχουν στον χώρο αυτό αφού είναι σίγουρο οτι απο σήμερα θα υπάρχουν διαθέσεις φυγής απο πολλούς.

Είναι δύσκολο κατά την γνώμη μου να διατηρηθεί στην πράξη αυτή η Συμπαράταξη.

 

Η Καβάλα βγήκε απο ένα Σαββατοκύριακο όπου υποδέχτηκε με όλες τις τιμές τον νέο Μητροπολίτη της που πάτησε περίπου στις 11.30 π.μ το πόδι του στα όρια της Μητρόπολης , πάνω στην Νέα Εγνατία, στο ύψος του Παληού, όπου τον υποδέχτηκε ο Θόδωρος ο Μαρκόπουλος.

Εν συνεχεία κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία εκεί όπου τον περίμενε η Δήμαρχος και περπάτησε όλη την Ομόνοια για να φτάσει στον Άγιο Παύλο όπου και έγινε η ενθρόνιση.

ΑΞΙΟΣ ο νέος Μητροπολίτης και πάμε παρακάτω.

Ηταν μια τελετή αρκετά εντυπωσιακή που θα πρέπει να ικανοποίησε εκτός απο τον νέο Μητροπολίτη και το ποίμνιο που κατέβηκε να φωνάξει “άξιος”.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ έρχεται κρύο αλλά το Σαββατοκύριακο που είναι μπροστά μας θα ανέβει και πάλι η θερμοκρασία.

Πάντως φαίνεται οτι είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο κυρίως μενού του φετεινού χειμώνα αφού όσο πλησιάζουμε στο τέλος του Νοέμβρη τόσο πέφτει αργά αλλά σταθερά η θερμοκρασία.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία σύμφωνα πάντα με την αξιόπιστη ΕΜΥ καταγράφηκε σήμερα το ξημέρωμα όπου το θερμόμετρο έδειξε  τους 5 βαθμούς.

Το καλό είναι οτι δεν θα έχουμε φαινόμενα τα επόμενα 24ωρα.

Το κορίτσι της σημερινής μας φώτο μας παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις που ήδη μας λείπουν αλλα θα μου επιτρέψετε να σας πω οτι ο αχινός “κεφαλώνεται” με ειδικό ψαλίδι και δεν κόβεται με μαχαίρι όπως η ντομάτα.

Το κορίτσι της σημερινής μας φώτο επειδή δεν έχει το κατάλληλο ψαλίδι για να τον κεφαλώσει τον κόβει στα δύο αλλά είναι σίγουρο οτι εν συνεχεία θα δυσκολευτεί να φάει μέσα το αυγό.

Ο αχινός είναι ο πιο εκλεκτός θαλασσινός μεζές αλλά είναι και πολύ μπελαλής.

Θέλει υπομονή και τέχνη.

Αυτό το κορίτσι καταλαβαίνουμε απο την φώτο οτι μπορεί να ξέρει να τους τρώει αλλά σίγουρα δεν ξέρει να τους να τους καθαρίζει.

Με τον τρόπο που έχει επιλέξει μπορεί σε 3 ώρες να έχει με το ζόρι προλάβει να καθαρίσει 10 αχινούς.

 

Μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο είμαστε πλέον έτοιμοι για την εκλογή και του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου με όλους τους συνδυασμούς να έχουν ζεσταθεί αρκετά και να έχουν μπεί με φόρα στην μάχη της κούρσας.

Μάλιστα είναι σίγουρο οτι όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών τόσο θα φουντώνει το πράμα.

 

Φαγωθήκανε με την Κορινθίου που στην θεατρική παράσταση “ΓΟΡΓΟΝΕΣ και ΜΑΓΚΕΣ” που υποδύεται την Μάρθα Καραγιάννη έβγαλε λίγο βυζί περισσότερο στην φόρα.

Και να έχετε υπόψη σας οτι δεν είναι μόνο το φόρεμα που είναι όντως αποκαλυπτικό αλλά και το στήθος της Μαρίας που είναι πλούσιο !!!

Αν ήταν “πλάκα τα γαλόνια” κανείς δεν θα έλεγε τίποτα.

Πάντως ακόμα και η Καραγιάννη μέσα απο τον προσωπικό της λογαριασμό στο FB υποστήριξε την Μαρία Κορινθίου την οποία μάλιστα παρότρυνε να συνεχίσει και να μην ακούει κανέναν.

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Άλλη μια εβδομάδα δύσκολη έχει ξεκινήσει και εμείς με κράνος και μπαλάσκες είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Είμαστε σίγουροι οτι παρά τις δυσκολίες όλα θα πάνε καλά και αυτή την φορά.

Δεν χάνουμε ούτε το κουράγιο μας , ούτε τον αυθορμητισμό μας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης