• 8 Μαΐου 2024,

Γιάννης Αγγελίδης: « Ηταν ένα όνειρο η πορεία της Αναγέννησης στο Κύπελλο»

 Γιάννης Αγγελίδης: « Ηταν ένα όνειρο η πορεία της Αναγέννησης στο Κύπελλο»

Θεωρείται εδώ και χρόνια ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου.  Φέτος πρωταγωνίστησε στο να φτάσει η Αναγέννηση Λιμεναρίων στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ. Ο Γιάννης Αγγελίδης μίλησε στην «Πρωινή» για τη πορεία της Αναγέννησης την σεζόν που μας πέρασε, για τη φυγή του Τάσου Τσαπανίδη και όχι μόνο. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πως κρίνεται η πορεία της Αναγέννησης Λιμεναρίων στο πρωτάθλημα;

Απάντηση: Η πορεία μας στο πρωτάθλημα ήταν αξιοπρεπέστατη και είμαι ευχαριστημένος. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος εξασφαλίσαμε την παραμονή μας  μετά από συλλογική προσπάθεια όλων των παιδιών. Στη συνέχεια στόχος μας ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ και μια αξιοπρεπή πορεία με βάση την αξιοποίηση   των παιδιών από την Ακαδημία και η ανάδειξη τους.  Βέβαια το δικό μου πιστεύω ήταν να ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θεωρώ ότι αν ήμασταν λίγο ακόμα συγκεντρωμένοι θα το πετυχαίναμε. Παρόλα αυτά είμαι πλήρης ευχαριστημένος από την προσπάθεια των συμπαικτών μου.

Ερώτηση: Η πορεία στο Κύπελλο ήταν εξαιρετική αφού φτάσατε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, στον τελικό.

Απάντηση: Η πορεία μας στο Κύπελλο ήταν ένα απραγματοποίητο  όνειρο πολλών ετών και πολλών ανθρώπων που είναι και ήταν κοντά στην ομάδα. Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα.   Ξεκίνησε το ταξίδι μας βήμα- βήμα με πολύ συλλογική προσπάθεια. Βγήκαμε πρώτοι στη Θάσο νικώντας αξιόλογες ομάδες όπως η Δόξα Θεολόγου και ο Θεαγένης. Στη συνέχεια αποκλείσαμε ένα μεγάλο όνομα ομάδας στην Καβάλα, τον Ορφέα Ελευθερούπολης που ήμασταν ανώτεροι σε όλο το μεταξύ μας παιχνίδι. Μετά τον Βρασίδα που ήταν δύο αμφίρροπα ματς, δυο ισάξιων ομάδων. Στο τέλος βρεθήκαμε μπροστά στο όνειρο μας και στην κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του νομού μας μετά τον ΑΟΚ και το Νέστο Χρυσούπολης, τον Αετό Οφρυνίου όπου μας κέρδισε στις λεπτομέρειες.

Ερώτηση: Η επόμενη  μέρα στην Αναγέννηση Λιμεναρίων μετά τη φυγή του Τάσου Τσαπανίδη πως  διαφαίνεται;

Απάντηση:  Ο κ. Τσαπανίδης μας πρόσφερε πολλά στην ομάδα μας και μας βοήθησε όλους. Ειδικά εμένα που έχω στόχο στο μέλλον να γίνω ένας καταξιωμένος προπονητής.  Πολλές συμβουλές δέχτηκα από έναν υπέροχο φίλο, προπονητή, άνθρωπο.  Η επόμενη μέρα χωρίς τον κ. Τσαπανίδη είναι ότι εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να κάνουμε το καλύτερο για το σύλλογο και το ποδόσφαιρο της Θάσου αλλά και της Καβάλας.  Σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο κενό και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά για να το αναπληρώσουμε και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Η Αναγέννηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα μια από τις δυνάμεις του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου και υπολογίζεται απ` όλες τις ομάδες που την αντιμετωπίζουν.  Εκτός από παίκτης ήμουν ο βοηθός του Τάσου Τσαπανίδη που μαζί κάναμε τις προπονήσεις της ομάδας πάνω στην τακτική με πλήρη έλεγχο από αυτόν και ο γυμναστής της ομάδας.

Ερώτηση: Σε προσωπικό επίπεδο, θα συνεχίσεις στην Αναγέννηση Λιμεναρίων;

Απάντηση: Εφόσον συνεχίσει τη διοίκηση ο κ. Βερζαμάνης Κώστας και βάση μιας συνομιλίας που είχαμε θα συνεχίσω στην ομάδα με υψηλότερους στόχους και σκληρή δουλειά.  Βέβαια επειδή ξέρω ότι ως παίκτης βρίσκομαι στο τοπ της απόδοσης μου, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία, ωριμότητα και την ταπεινή μου γνώμη ανήκω στους καλούς ποδοσφαιριστές του νομού μας αν έχω μια δελεαστική πρόταση από ομάδα Γ` η Δ` Εθνικής θα το συζητήσω με τη διοίκηση της ομάδας και την οικογένεια μου και αναλόγως θα πράξω.

Ερώτηση: Η Θάσο τη νέα περίοδο μετά από πολλά χρόνια θα έχει εκπρόσωπο στη τέταρτη σε τάξη κατηγορία(Γ` Εθνική) του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απάντηση: Αυτό μόνο οφέλη θα προσφέρει στο νησί.  Θα ανέβει το επίπεδο των ποδοσφαιριστών, θα διαφημιστεί ποδοσφαιρικά το νησί μας και σε άλλους νομούς ενώ και τα νεαρά παιδιά του νησιού μας θα έχουν ένα παραπάνω λόγο για διάκριση και συμμετοχή σε μια Εθνική κατηγορία. Πάνω σε αυτό θα ήθελα να προτείνω σε όλες τις ομάδες της Θάσου ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ενιαία Ακαδημία σε όλο το νησί που πιστεύω ότι θα γίνεται πιο σωστή δουλειά και αξιοποίηση και καλλιέργεια του υλικού. Γιατί ταλέντα υπάρχουν πάρα πολλά αλλά λόγω της τουριστικής σεζόν, δουλειάς και τον μικρό αριθμό διαφόρων τμημάτων λόγω γεωγραφικού διαμερίσματος δεν αξιοποιούνται σωστά επειδή δεν υπάρχει μεγάλη οργάνωση.  Η δικιά μας Ακαδημία πάντως λειτουργεί πολύ καλά με μοναδικό παράπονο δικό μου το ενδιαφέρον για την εξέλιξη των παιδιών από τους γονείς.

Χαίρομαι που πάντως εργάζομαι στην  Ακαδημία σαν υπεύθυνος στα τμήματα Κ-16 και Κ-14 όπου με βοηθάει ο Αυγουστής Κοντογεωργίου που παράλληλα είναι προπονητής στα τμήματα Κ-8 και Κ-10.

Ερώτηση: Η άνοδος του ΑΟΚ βοηθάει το ποδόσφαιρο του νομού μας;

Απάντηση: Σαφώς ο προβιβασμός  του ΑΟΚ βοηθήσει ακόμα περισσότερο το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο και όλοι μας πρέπει να επιβραβεύσουμε αυτή την προσπάθεια. Συγχαρητήρια και από μένα στην άνοδο του ΑΟΚ.

Ερώτηση:   Για τη τοπική διαιτησία τι μπορούμε να πούμε; 

Απάντηση:  Πρέπει την διαιτησία της ΕΠΣΚ να την βοηθάμε και μέσα και έξω από το γήπεδο, γιατί άνθρωποι είναι και αυτοί και κάνουν λάθη όπως όλοι μας. Μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να τα βελτιώνουμε. Συγχαρητήρια στη διοργανώτρια αρχή και στη διαιτησία.

Διαβάστε επίσης