Γιάννης Ιακωβίδης: Τελειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, σύντομα λειτουργεί το πάρκινγκ του Καπνεργάτη

 Γιάννης Ιακωβίδης: Τελειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, σύντομα λειτουργεί το πάρκινγκ του Καπνεργάτη

Περισσότερες πληροφορίες και σημαντικές λεπτομέρειες για τα έργα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη μαθαίνουμε από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ιακωβίδη.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, η μεγάλη όχληση από τα έργα θα τελειώσει μόλις ολοκληρωθεί η παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ και αυτή της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου.

Η συνέντευξη

Ερ: Θέλουμε να μας σχολιάσετε την εξέλιξη των  έργων στην Πλατεία Καπνεργάτη όπου στα έργα που εκτελούνται σήμερα ξεχωρίζουν αυτά του ΔΕΔΔΗΕ. Δεν έχει ξεκινήσει η εργολαβία ανάπλασης της Πλατείας Καπνεργάτη.

Απ: Στην αρχή –για το έργο της ανάπλασης- κάναμε τις διερευνητικές τομές στην οδό Κασσάνδρου. Θέλαμε να εντοπίσουμε τα προβλήματα γιατί έχουμε εκεί και το υπόγειο ρέμα. Κάναμε σωστή προσέγγιση σε αυτά τα υπόγεια δίκτυα τα οποία υπάρχουν από πολύ παλιά. Είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή  να το χειριζόμαστε αρκετά καλά το θέμα. Βέβαια ανέκυψε ο ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος έχει… καταλάβει όλη αυτή την περιοχή. Κάνει υπογειοποίηση του δικτύου που υπήρχε  και επέκταση του δικτύου σύμφωνα με τη μελέτη που έχουμε για τις μελλοντικές ίσως ανάγκες που θα προκύψουν στην περιοχή. Γιατί οι επεμβάσεις στο πάνω μέρος της πλατείας θα δυσκολεύουν πάρα πολύ εργασίες τέτοιου είδους στο μέλλον.

Ερ: Βλέπουμε ότι το έργο του ΔΕΔΔΗΕ έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.  Πολλά πεζοδρόμια κτλ.

Απ: Έχω την αίσθηση ότι προέκυψε στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο μέγεθος επεμβάσεων αλλά απαρχής στόχος ήταν η υπογειοποίηση σε όλη την περιοχή. Για αυτό και σταματήσαμε το φυσικό αέριο που είχαμε συμφωνήσει εδώ και μέρες να έρθει. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αυτές για να έρθει το αέριο. Ο ΔΕΔΔΗΕ μας υποσχέθηκε χθες (προχθές), ότι θα τελειώσει σε δυο τρεις μέρες. Ξέρετε όμως όταν σκάβουμε υπόγεια υπάρχουν πολλά προβλήματα και επειδή σε κάνα δυο σημεία η επιφάνεια του εδάφους, κίνησης αν θέλετε της Πλατείας θα υποβιβαστεί, πρέπει να πάμε αρκετά βαθιά. Γίνεται συνεχώς μια προσπάθεια να συγκλίνουν η καινούρια μελέτη που έχουμε εκεί με την υφιστάμενη κατάσταση και τις προδιαγραφές των δικτύων υπογειοποίησης   του ΔΕΔΔΗΕ.

Ερ: Το έργο του φυσικού αερίου που θα γίνει; Θα γίνει στην Κασσάνδρου; Θα γίνει στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη;

Απ: Θα γίνει και στην Κασσάνδρου και στην οδό Αβέρωφ. Στην πλατεία δεν έχει λόγο.

Ερ: Οπότε αφού τελειώσει το φυσικό αέριο θα μπει ο ανάδοχος να κάνει το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Καπνεργάτη.

Απ: Προηγήθηκε αν  θέλετε ή προστέθηκε η ΔΕΥΑΚ η οποία με την ευκαιρία ανανεώνει τα δίκτυα στα πλαίσια ενός μεγάλου έργου στο κέντρο της πόλης και θα αντικατασταθούν όλα τα δίκτυα τα κεντρικά τουλάχιστον στην περιοχή. Τοποθετεί καινούριους σωλήνες , καινούριο δίκτυο,  για να μην επανέλθει και αυτή στην περιοχή.

Ερ: Πάντως η οδός Κασσάνδρου που ξηλώθηκε μπροστά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, δε θα επανέλθει. Έκλεισε αυτός ο δρόμος οριστικά;

Απ: Έκλεισε οριστικά. Θα επανέλθει πλέον στην τελική της φάση ως πεζόδρομος. Εκεί έχουμε προβλήματα με τα δίκτυα των οπτικών ινών. Έχουν μεγάλη επιφάνεια επέμβασης εκεί. Έχουν προκύψει πολλές αλλαγές στην πορεία του έργου ανάπλασης της Πλατείας Καπνεργάτη. Είναι πολλά τα δίκτυα οπτικών ινών. Τέσσερις γραμμές περνούν από την Κασσάνδρου.

Ερ: Πότε θα κλείσει ο δρόμος της ανόδου της οδού Αβέρωφ προς την Ομόνοια;

Απ: Αυτό προσπαθούμε να το καθυστερήσουμε όσο μπορούμε γιατί θα δημιουργήσει αρκετή επιπλέον αναστάτωση.

Ερ: Πότε θα ξαναλειτουργήσει το πάρκινγκ του Καπνεργάτη;

Απ: Ελπίζω πολύ σύντομα. Η ανακολουθία μας στους χρόνους ήτανε ευκαιρία που εντοπίστηκαν αν θέλετε δίκτυα εκεί υδροδότησης που δεν ήταν επαρκή και σε καλή ποιότητα και θεωρήθηκε ευκαιρία να γίνει επέμβαση. Σκάβοντας ο εργολάβος έκανε ζημιές που αποκάλυψαν κάποια προβλήματα. Γι` αυτό έχουμε αυτή τη μικρή καθυστέρηση μέχρι να συντονιστούμε στο νέο αυτό στοιχείο. Αυτή τη στιγμή μόλις φύγει ο ΔΕΔΔΗΕ άλλο ένα δύσκολο κομμάτι είναι το αέριο. Πιστεύω ότι αυτά τα δυο θα είναι ο κόμπος  στη δυσκολία υλοποίησης του έργου, όσον αφορά βέβαια την αναστάτωση στην περιοχή. Σε όλα τα άλλα οι επιπτώσεις θα είναι τοπικές και τμηματικές.

Ερ: Τι ξέρετε για το φυσικό αέριο μπροστά από του Ασημακοπούλου; Τις εργασίες που είναι σταματημένες;

Απ: Δε ξέρω σε ποιο βαθμό είναι σημαντικά τα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί από την Αρχαιολογία. Περιμένουμε είναι η απάντηση κάθε φορά που ρωτώ και εγώ. Στην Κολοκοτρώνη σύντομα θα μας δώσουν ένα πρόγραμμα να προχωρήσουν από εκεί. Στις εργασίες του αερίου προγραμματίζετε κάτι, βρίσκετε κάτι που σκοντάφτει το έργο την προώθηση των έργων και ύστερα η αναπροσαρμογή έχει τις δυσκολίες της. Ελπίζω πολύ σύντομα θα έχουμε το ξεκίνημα στη Οδό Κολοκοτρώνη και την ολοκλήρωση του έργου.

Ερ: Για το έργο του φυσικού αερίου στο κέντρο της πόλης, δεν έχει αλλάξει κάτι. Από τις Καμάρες και την Κουντουριώτου θα μπει στο κέντρο της πόλης, σε κανένα μήνα.

Απ: Έτσι είναι οι ανακοινώσεις και η ενημέρωση που έχουμε εμείς από την εταιρεία που υλοποιεί το έργο.

Διαβάστε επίσης