• 7 Μαΐου 2024,

Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καβάλας: Ήρθε η ώρα των εκλογών

 Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καβάλας: Ήρθε η ώρα των εκλογών

Την ερχόμενη Τετάρτη πραγματοποιεί εκλογική γενική συνέλευση στην έδρα της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Καβάλας.

Οι εκλογές γίνονται στην ώρα τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την προετοιμασία των πρωτοβάθμιων σωματείων που θα ψηφίσουν μέσω συγκεκριμένων αντιπροσώπων τους. Τις λεπτομέρειες της διαδικασίας περιέγραψε στην Πρωινή ο Θόδωρος Χατζηχρήστος, πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στις προσέχεις εκλογές. Ο κ. Χατζηχρήστος υπενθύμισε ότι η Ομοσπονδία έχει 32 πρωτοβάθμια σωματεία στη δύναμη της, με 53 εκλέκτορες αντιπροσώπους των σωματείων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές και θα ψηφίσουν για το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Με την ίδια διαδικασία -είπε- θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι της ομοσπονδίας στη γενική συνομοσπονδία βιοτεχνών επαγγελματιών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). Οι οποίοι λόγω αύξησης σωματείων θα είναι περισσότεροι. Για το προηγούμενο διάστημα ο Θόδωρος Χατζηχρήστος είπε ότι η διοίκηση παρά την πανδημία έκανε ότι μπορούσε.

Αναφέρθηκε σε δράσεις που έγιναν από απόσταση ή και δια ζώσης αλλά και στο γεγονός ότι τα σωματεία της δύναμης της ομοσπονδίας αυξήθηκαν. Με ένα επιπλέον, των επαγγελματιών από την Τούζλα. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα είναι 11μελές.

Σε ερώτηση για το τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στην αγορά, ο Θεόδωρος Χατζηχρήστος επανέλαβε τα προβλήματα που δημιουργούν στους επαγγελματίες τα αυξημένα καύσιμα και οι αυξήσεις στην ενέργεια γενικότερα.

Αυτά είπε προκάλεσαν νέα αύξηση στις πρώτες ύλες. Οι ελπίδες που υπάρχουν για ανάκαμψη εξήγησε, στηρίζονται κυρίως στην τουριστική κίνηση που ήδη ξεκίνησε και θα είναι περισσότερη το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης