Ικανοποιημένες από την πρώτη αντίδραση της Κυβέρνησης οι σχολικές καθαρίστριες

 Ικανοποιημένες από την πρώτη αντίδραση της Κυβέρνησης οι σχολικές καθαρίστριες

Η κινητοποίηση και διαμαρτυρία των σχολικών καθαριστριών έγινε την Τρίτη ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια ημέρα σχολικές καθαρίστριες και σχολικοί καθαριστές που εργάζονται στο Δήμο Καβάλας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο. Εκεί μετέφεραν τα αιτήματα τους στο Δήμαρχο κ.Θόδωρο Μουριάδη. Ο οποίος συμφώνησε με αυτά. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι ψήφισμα υπέρ των αιτημάτων θα υπάρξει σύντομα και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε η πρόεδρος του σωματείου, κ. Φωφώ Στρουμπουλή. Η οποία εξήγησε τι είχε προηγηθεί, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα η συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Όπως είπε υπήρχαν φήμες και πληροφορίες από το Υπουργείο Εσωτερικών αντίθετες με τα συμφέροντα και τις συνήθεις διαδικασίες για τις σχολικές καθαρίστριες. Σε συνέχεια αυτής της φημολογίας οι εργαζόμενες πανικοβλήθηκαν και έτσι αποφάσισαν να ξανακάνουν αισθητή την παρουσία τους με τον τρόπο που ήδη αναφέραμε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Στρουμπουλή, υπήρχε μια ανησυχητική ησυχία στο Υπουργείο σε σχέση με τις απαραίτητες προετοιμασίες για την απασχόληση του ίδιου προσωπικού την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023.

Στην ερώτηση για το τι συνέπειες και ειδήσεις προκάλεσε η κινητοποίηση της Τρίτης, η κ. Στρουμπουλή είπε:

«Το κέρδος της κινητοποίησης μας είναι το ότι δέχτηκαν θετικά και στην κυβέρνηση τα αιτήματά μας. Καταλαβαίνουν τα αιτήματά μας. Τα αναγνωρίζουν ως δίκαια αλλά λένε ότι δεν βρίσκουν νομικό πλαίσιο προκειμένου να νομιμοποιηθούμε. Όλη αυτή η διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο και μας αφορά, πρέπει να περιλαμβάνει λιγότερη γραφειοκρατία.

Σε συνέχεια της κινητοποίησης μας την Τρίτη περιμένουμε μία καινούργια υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τα θέματα μας και η οποία μας υποσχέθηκαν ότι θα βγει στον αέρα τον Ιούνιο και πριν λήξει η σύμβαση μας».

Η κ. Στρουμπουλή επανέλαβε με την ευκαιρία ότι το συγκεκριμένο προσωπικό που εργάζεται στα σχολεία όλης της Ελλάδας καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων. Θύμισε επίσης ότι οι μόνιμες καθαρίστριες που για τον ίδιο λόγο διαθέτουν οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα σιγά-σιγά συνταξιοδοτούνται και σε λίγο δεν θα υπάρχουν.

Για τους δημάρχους είπε γενικά ότι είναι στο πλευρό των συγκεκριμένων εργαζομένων. Επανέλαβε ότι οι σχολικές καθαρίστριες και οι σχολικοί καθαριστές σε όλη την Ελλάδα ζητούν από το κράτος μία οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα που ανακύπτει κάθε χρόνο. Πάντα ανάμεσα στις δύο σχολικές περιόδους. Αυτήν που τελειώνει και αυτήν που ξεκινά.

Διαβάστε επίσης