• 28 Απριλίου 2024,

Γιάννης Κελγιώργης: Οι εκδηλώσεις των εορτών θέλουν προετοιμασία 365 ημερών!

 Γιάννης Κελγιώργης: Οι εκδηλώσεις των εορτών θέλουν προετοιμασία 365 ημερών!

Το επόμενο διάστημα ο Γιάννης Κελγιώργης πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Οι εκλογές στον οποίο θα γίνουν με το νέο έτος. Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε μιλώντας στην Πρωινή, μια άλλη διαδικασία για την προετοιμασία των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων στην Καβάλα. Ώστε να επιτευχθεί – όπως σημειώνει- ο κεντρικός και βασικός στόχος, τις συγκεκριμένες μέρες η πόλη μας να έχει ακόμη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.

Όπως προκύπτει ο κ. Κελγιώργης ενημέρωσε ήδη το Δήμο Καβάλας, στη συνάντηση που έγινε προ λίγων ημερών στο γραφείο του Θόδωρου Μουριάδη. Εκεί ανέπτυξε αναλυτικά τις προτάσεις και ιδέες του.

Ο Γιάννης Κελγιώργης ζητά και προτείνει να υπάρχει μια μόνιμη επιτροπή τοπικών φορέων (με τη συμμετοχή φυσικά και του Εμπορικού Συλλόγου) η οποία 365 μέρες το χρόνο θα μελετά, θα ετοιμάζει και θα υλοποιεί εορταστικές εκδηλώσεις. Δηλαδή όλο το χρόνο η πόλη δια της επιτροπής αυτής θα προετοιμάζεται για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύεται και θα εμπλουτίζεται και ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός. Ειδικά σε κεντρικά σημεία. «Αυτό θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα. Να μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένα και σημαντικά πράγματα ώστε να προσελκύουμε τουρίστες στην Καβάλα πριν και στη διάρκεια των Χριστουγέννων», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κελγιώργης στη χθεσινή του συνέντευξη σχολίασε και άλλα θέματα τοπικής επικαιρότητας. Σχετικά με την αγορά φυσικά. Για την περασμένη Κυριακή (προχθές) σημείωσε ότι ήταν ανοιχτά τα καταστήματα σε ποσοστό 40% περίπου. «Οι πιο πολλοί έμποροι που είναι μέλη μας γύρισαν την πλάτη στη λειτουργία της αγοράς τη συγκεκριμένη Κυριακή», είπε.

Για την Black Week και την Black Friday τόνισε:

«Η προηγούμενη εβδομάδα εξελίχθηκε υποτονικά για την αγορά. Την Παρασκευή ωστόσο και ειδικά το απόγευμα της Παρασκευής (Black Friday) υπήρξε κόσμος στην αγορά. Ως προς την κατανάλωση συγκρατημένα πράγματα. Καμία σχέση με την αντίστοιχη μέρα του 2018 και 2019. Επίσης, ένα απόγευμα ή μια μέρα (η Black Friday) δεν μπορεί να διορθώσει μια κατάσταση που ήταν και συνεχίζεται δύσκολη επί μέρες, επί εβδομάδες και μήνες».

Σύμφωνα με το Γιάννη Κελγιώργη οι έμποροι και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εστιάζουν την προσοχή τους στην επόμενη περίοδο. Την εορταστική. Κατόπιν τούτου υπενθυμίζει: Η αγορά ίσως λειτουργήσει κανονικά την Κυριακή που έρχεται. Σίγουρα τις δύο Κυριακές 11 και 18 Δεκέμβρη.

Αυτό θα γίνει – τρεις συνολικά Κυριακές- επειδή φέτος τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά «πέφτουν» μέρα Κυριακή. Είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά κάθε 7 χρόνια. Την προσεχή Κυριακή 4 Δεκέμβρη κι εφόσον η αγορά είναι ανοιχτή (θα υπάρξει σχετική απόφαση της Κυβέρνησης), εκτίμηση όλων είναι ότι τα καταστήματα της αγοράς δεν θα ανοίξουν όλα.

Αντίθετα θα λειτουργήσουν όλα ή τα περισσότερα τις Κυριακές 11 και 18 Δεκέμβρη. Τέλος το εορταστικό του ωράριο ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σκοπεύει να το ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα κι αυτό θα ισχύει περίπου από τις 15 Δεκέμβρη και έως την εορτή των Φώτων.

Το ωράριο θα είναι ίδιο με αυτό των προηγούμενων ετών. Στην αγορά της Καβάλας υπάρχει συγκεκριμένη αισιοδοξία για την περίοδο προ των Χριστουγέννων και προ των εορτών γενικότερα. Ρόλο θα παίξει η ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού. Ο καιρός και φυσικά και οι τιμές καυσίμων, ρεύματος κτλ.

Διαβάστε επίσης