Συνεχώς αναβάλλεται η ιδιωτικοποίηση του κοιτάσματος «Νότια Καβάλα»

 Συνεχώς αναβάλλεται η ιδιωτικοποίηση του κοιτάσματος «Νότια Καβάλα»

Υπό το φόβο ενός ναυαγίου… η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει τη χορήγηση κι άλλης, πολλοστής, παράτασης στον διαγωνισμό παραχώρησης της Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου Νότιας Καβάλας.

Σήμερα (χθες) λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στο ΤΑΙΠΕΔ από τους υποψήφιους επενδυτές (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΔΕΣΦΑ και Energean), ωστόσο σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες κανείς από τους μνηστήρες δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Πηγές λοιπόν, αναφέρουν πως μπροστά σε ένα τέτοιο αδιέξοδο δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση λίγων μηνών. Σε αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ευελπιστεί πως οι διεκδικητές θα έχουν περισσότερο χρόνο να αξιολογήσουν τα δεδομένα για την παραχώρηση και λειτουργία της ΥΑΦΑ, υπό το πρίσμα των συνθηκών της αγοράς αερίου, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί τους προσεχείς μήνες.

«Αγκάθι» στην παραχώρηση αποτελεί το ποσοστό κοινωνικοποίησης 50% που όρισε η ΡΑΕ στον Κανονισμό Τιμολόγησης, θέτοντας μάλιστα πλαφόν στα 160 εκατ. ευρώ για το Απαιτούμενο Έσοδο το οποίο είναι εγγυημένο ως συνολικό ποσό προς ανάκτηση για όλα τα έτη λειτουργίας της ΥΑΦΑ.

Πηγή: Capital.gr

Διαβάστε επίσης