• 19 Απριλίου 2024,

Γιάννης Κουμλιάς: «Δυσκολεύουν τα χρονικά περιθώρια για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων» 

 Γιάννης Κουμλιάς: «Δυσκολεύουν τα χρονικά περιθώρια για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων» 

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής της Καβάλας 2004 Γιάννης Κουμλιάς εκφράζοντας την άποψη ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην Ακαδημία της ΑΕΚ Καβάλας όπου είναι προπονητής δυο τμημάτων.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Ο χρόνος περνάει είναι εφικτό πλέον να επαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα;

Απ: Όσο περνάει ο καιρός τόσο δυσκολεύουν τα χρονικά περιθώρια για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Είναι κάτι που πλέον δεν είναι στο χέρι τον Ενώσεων αλλά ούτε καν τις ΕΠΟ..

Είναι ξεκάθαρα απόφαση της Γ.Γ. Αθλητισσμού και του κ. Άυγενάκη.

Ερ: Θα είναι δίκαιο να ξαναρχίσουν;

Απ: Δίκαιο να ξαναρχίσουν  τα πρωταθλήματα θεωρώ πως είναι αλλά με την διαβεβαίωση της πολιτείας μέσω των Ενώσεων ότι θα τερματίσουν κανονικά και χωρίς άλλες διακοπές. Αλλά όπως και προανέφερα πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν κατά πολύ.

Ερ: Μπορούν να γίνουν πρωταθλήματα με έναν γύρο;

Απ: Τώρα αν ξεκινήσουμε και βγαίνουν οι αγωνιστικές γιατί όχι να γίνει ένα πρωτάθλημα ενός γύρου.

Τώρα το πόσο είναι δίκαιο είναι σχετικό. Άλλα καθώς θα είναι πιστεύω απόφαση των ομάδων και όχι της Ένωσης τότε θα ακολουθήσουμε την απόφαση της οποίας ψηφοφορίας αν γίνει πάνω στο θέμα του ενός γύρου.

Ερ: Μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να στηρίξει την προσπάθεια με τα rapid tests όσον αφορά τις ομάδες;

Απ: Η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και να το θέλουν δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά τις  ομάδες για την εξέταση των rapid tests. Καθώς μόνο για το Δήμο Καβάλας χρειάζεται περίπου 6.000 ευρώ ανά αγωνιστική δηλαδή περίπου 400 ευρώ ανά σωματείο για κάθε αγώνα.. οπότε πιστεύω είναι αρκετά δύσκολα με τα τωρινά δεδομένα.

Ερ: Θα υπάρχουν φόβοι τραυματισμών μετά τη μεγάλη αποχή αν τελικά επαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα;

Απ: Σίγουρα θα υπάρχουν φόβοι τραυματισμών μετά από την μεγάλη αποχή που έχουμε καθώς ακόμα και η καλοκαιρινή προετοιμασία δεν ήταν όπως έπρεπε για τα ερασιτεχνικά σωματεία και όχι μόνο λόγω ότι είχαμε μια καθυστέρηση ενός μηνός που η περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν και την διέκοψαν μετά από 15 μέρες.

Τώρα αν ξεκινήσουμε με το καλό σίγουρα θα γίνει μια συντηρητική μίνι προετοιμασία αλλά και πάλι ο φόβος του τραυματισμού θα είναι μεγάλος..

Ερ: Το 2020 ήταν συναισθηματικά για σένα φορτισμένο κυρίως με την πτώση της ΑΕΚ Καβάλας από τη Α` στην Β` κατηγορία. Τι έφταιξε;

Απ: Το 2020 ήταν πάρα πολύ συναισθηματικά φορτισμένο για εμένα λόγω της πτώσης της ομάδος από την Α κατηγορία στην Β καθώς διετέλεσα προπονητής μέχρι και τον Δεκέμβριο και με συνεργάτη τον Φραγκάκη Χρήστο που τον ευχαριστώ για την συνεργασία που είχαμε. Τώρα το τι έφταιξε;

Σίγουρα μετά από μια κακή συγκομιδή βαθμών φταίει ο προπονητής. Τώρα λίγο ο κακός  καλοκαιρινός σχεδιασμός λίγο η απειρία τον νεαρών ποδοσφαιριστών που προερχόταν από τη Ακαδημία και ακόμα την ατυχία να έχουμε έναν από τους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος τραυματία σχεδόν σε όλη την χρονιά.

Οπότε την ευθύνη την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου εγώ…

Πιστεύω ήταν μια κακή χρόνια για όλη την οικογένεια της ΑΕΚ και πιστεύω αν ξεκινήσει  το πρωτάθλημα θα δούμε την ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ πάλι πρωταθλήτρια και θα είναι στην κατηγορία που τις ανήκει με ένα αξιοζήλευτο ρόστερ  καθώς και τον Βασίλη Ζέρβα που είναι ένας εξίσου πολύ καλός προπονητής και είναι χρόνια στην οικογένεια της ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ και γνωρίζει τον παλμό και τους παίκτες τις ομάδος..

Ερ: Το πρώτο διάστημα της Καβάλας 2004 στο πρωτάθλημα κρίνεται θετικό αν και το δείγμα είναι μικρό;

Απ: Φέτος είμαι προπονητής στην Καβάλα 2004/ΑΕΚ Β που είναι πραγματικά τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές έμπειροι όπως είναι ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ,ΧΑΤΖΑΤΙΔΗΣ ,ΤΟΜΠΟΥΛΗΣ, ΤΣΑΠΑΝΙΔΗΣ και άλλοι..

Και υπάρχουν πολλά παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία της ΚΑΒΑΛΑΣ 2004 και τις ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ τα οποία τα γνωρίζω καθώς είμαι και προπονητής της Κ16 της ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ και μπορώ να πω είναι ένας συνδετικός κρίκος αυτόν των 2 σωματείων.

Η φετινή χρονιά αν και ξεκίνησε με καθυστέρηση και τελείωσε  μέσα σε 3 αγωνιστικές μπορώ να πω κρύβεται θετικό όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και όσο αφορά τα 30 άτομα ρόστερ που είναι σε όλες τις προπονήσεις εκεί κάτι που είναι πολύ ευχάριστο αλλά και χρειάζεται πολύ διαχείριση λόγω των μεγάλου αριθμού ρόστερ.

Πάνω σ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑΣ 2004 καθώς και τον κ.Ρούμπα για την οργάνωση που θα ζήλευε και επαγγελματικό σωματείο..

Ερ: Πόσο σας λείπει το γήπεδο;

Απ: Το γήπεδο εμένα προσωπικά  μου λείπει πάρα πολύ λόγω ότι όλη μου την ζωή καθώς θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σ ένα γήπεδο..οπότε είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτό που νιώθω.  Όπως και άλλοι προπονητές ποδοσφαιριστές παράγοντες..υπομονή και στο τέλος θα βγούμε Νικητές σ αυτό των αγώνα με τον δύσκολο αντίπαλο που λέγεται κορωνοιός.

Ερ: Δυστυχώς  η πανδημία φρενάρισε και τις Ακαδημίες των ομάδων.

Απ: Στην Ακαδημία της ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ  είμαι  προπονητής στην Κ16 καθώς και στην Κ12.

Φέτος αν και ήταν κάτι πρωτόγνωρο όπως και για όλο τον κόσμο ξεκινήσαμε επιφυλακτικά τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής . Ο αριθμός που έφτασε φέτος η Ακαδημία μας αριθμεί 192 λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές καθώς και ένα γυναικείο τμήμα με 15 κοριτσάκια που αγαπάνε το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Είναι μια συνολική δουλειά που ξεκινάει από την διοίκηση τον τεχνικό διευθυντή της ομάδος τον κ. Γερακίνη τον υπεύθυνο της Ακαδημίας τον κ. Παντελίδη και όλους τους προπονητές..Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και ευελπιστώ να τα ξανά πούμε με σύντομα μέσα στο γήπεδο και να ακούμε τα χαμόγελα των μικρών ποδοσφαιριστών.

Τέλος θα ήθελα μέσω της Πρωινής να εκφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της ΑΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ για την απώλεια του τελευταίου ΣΤΡΑΤΗΓΟΎ της ομάδας το ΧΑΤΖΑΤΙΔΗ ΓΡΉΓΟΡΗ που ήταν ένας πραγματικός δάσκαλος μέσα στο γήπεδο

Διαβάστε επίσης