• 20 Απριλίου 2024,

Τάσος Μήτρου: «Πρέπει όλα τα σωματεία να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα»

 Τάσος Μήτρου: «Πρέπει όλα τα σωματεία να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή ο πρόεδρος του Βρασίδα Νέας Περάμου Τάσος Μήτρου ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το αν πρέπει να επαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα, εκφράζοντας την άποψη ότι το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παράγοντες όλων των ομάδων.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πρέπει να επαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα; Ποια είναι η άποψη του προέδρου της ομάδας του Βρασίδα;

Απ: Η θέληση μου είναι να επαναρχίσουν. Το πιο λογικό είναι όμως να μην επαναρχίσουν.

Η άποψη μου ότι σωστά δεν θα αρχίσουν πάλι τα πρωταθλήματα, για πολλούς λόγους.  Ο πρώτος και βασικός είναι το οικονομικό. Οι ομάδες από το καλοκαίρι είναι χωρίς εκδηλώσεις και μόνο με έξοδα μέχρι τη στιγμή που σταμάτησε το πρωτάθλημα.

Πως θα βρεθούν οι πόροι στις ομάδες αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα; Ούτε καν εισιτήρια στα γήπεδα τους δεν μπορούν να κόψουν. Σαν παράγοντας του ποδοσφαίρου η άποψη μου είναι να μην ξεκινήσουν τα τοπικά. Βέβαια σαν άνθρωπος του αθλητισμού θα ήθελα και πάλι να βρεθούμε στα γήπεδα και να δούμε τοπικό ποδόσφαιρο.

Για όλες τις ομάδες το πρόβλημα είναι το οικονομικό.

Ερ: Υπάρχουν και μερικοί που προτείνουν τον έναν γύρο. Τι λέτε εσείς;

Απ: Οι ποδοσφαιριστές έχουν μια απραξία περίπου τριών μηνών. Θέλουν μια προετοιμασία 30 ημερών περίπου για να παίξουν ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να φορτώσουμε τους ποδοσφαιριστές μετά από μια τόσο μεγάλη απραξία.

Υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμών. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στο αν κάνουμε το πρωτάθλημα είτε σε έναν γύρο, είτε σε δύο γύρους. Πρέπει πρώτα να βάλουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών  και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα πως θα διασφαλιστούν οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες;

Αν πάλι εμφανιστούν κρούσματα και έχουμε αναβολές αγώνων, θα πάει πάλι πίσω όλο το πρωτάθλημα.

Ερ: Λένε πολλοί ότι πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία αλλά και οι Δήμοι.

Απ: Για μένα πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι φορείς. Το κράτος, οι περιφέρειες και οι δήμοι. Είμαστε παράγοντες αθλητικών συλλόγων και συντηρούμε κάποια γήπεδα σε όλο το νομό με έξοδα αποκλειστικά δικά μας.

Αυτά τα γήπεδα πρέπει να είναι έτοιμα όταν θα επιστρέψουμε σε αγωνιστική δράση. Υπάρχουν παράγοντες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πόρους, δεν εργάζονται. Επίσης οι ομάδες δεν μπορούν να βγουν στα καταστήματα αυτή τη στιγμή και να ζητήσουν χρήματα η χορηγίες.

Αυτό δεν στέκει.

Είναι σοβαρό το οικονομικό πρόβλημα. Πως θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Πως θα μπουν οι ομάδες στα γήπεδα; Με τι μπάτζετ θα ξεκινήσουν από τη στιγμή που δεν υπάρχουν έσοδα από πουθενά;

Είναι προς τιμή των παραγόντων που βάλανε πλάτες για να ξεκινήσουν οι ομάδες το καλοκαίρι όπου δεν υπήρχαν ούτε εκδηλώσεις , ούτε τίποτα.  Βάλαμε όλοι πλάτες να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κάνω έκκληση στην Περιφέρεια και στους Δήμους και στην Πολιτεία ότι πρέπει να κοιτάξουμε όλοι τα τοπικά σωματεία.

Είναι ο πνεύμονας του Ελληνικού ποδοσφαίρου τα τοπικά σωματεία. Από εμάς βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές που επανδρώνουν τις μεγάλες κατηγορίες.

Ερ: Σας βρίσκει σύμφωνο η σκέψη  για παράταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι το καλοκαίρι;

Απ: Εκεί δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Είμαστε εμείς μια άκρως τουριστική περιοχή και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές εργάζονται το καλοκαίρι . Βγάζουν το σοβαρότερο τους εισόδημα το καλοκαίρι. Εμείς πως θα τους βάζουμε να παίζουν μπάλα;

Είναι πολύ δύσκολο. Αν πάλι παίζουμε συνέχεια κάθε Τετάρτη και Κυριακή, από τους 20 ποδοσφαιριστές οι 10 θα είναι τραυματίες. Το πολύ να αντέξουν μια η δυο εβδομάδες. Μετά θα βγάλουν τραυματισμούς.

Το καλό του ποδοσφαίρου είναι μέσα στα γήπεδα να υπάρχει δράση αλλά με τι προϋποθέσεις, με τι πόρους;

Οι ποδοσφαιριστές θα αντέξουνε;

Πιστεύω ότι είναι μια χαμένη χρονιά και πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα για την επόμενη μέρα. Να προετοιμαστούμε όλοι μαζί, η ΕΠΣΚ, οι ομάδες για τον Σεπτέμβριο. Τώρα ότι και να κάνουμε διακινδυνεύουμε πολλά πράγματα.

Δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις αν εξαιρέσουμε τα χρήματα που μας έδωσε η θα μας δώσει αυτή την εποχή η ΓΓΑ. Δεν υπάρχουν άλλοι πόροι για τις ομάδες.

Ερ: Είναι σίγουρα και κάτι πρωτόγνωρό για όλους αυτή η κατάσταση.

Απ: Σίγουρα είναι πρωτόγνωρο και για αυτό κάνω έκκληση σε όλους τους φορείς να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φανταστείτε ότι ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο και ήδη τρεις ομάδες στην Α` κατηγορία της Καβάλας δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Μάλιστα ομάδες με παράδοση και ιστορία. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά όλοι οι παράγοντες. Δεν υπάρχουν χορηγίες, δεν υπάρχουν εκδηλώσεις ακόμη και κληρώσεις που κάναμε με κάποια δώρα.

Από τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε με μπαλώματα. Να προετοιμαστούμε τουλάχιστον να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά.

Να βρεθούμε οι παράγοντες να μιλήσουμε για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων όταν έρθει η ώρα.

Ερ: Με τις Ακαδημίες μήπως τα πράγματα πρέπει να είναι διαφορετικά; Μήπως πρέπει να επαναλειτουργήσουν;

Απ: Βέβαια συμφωνώ να επαναλειτουργήσουν. Μπορούμε να μαζέψουμε τουλάχιστον τα παιδιά μέχρι Κ-14 όπως ανοίγουν τα Δημοτικά και σε ανοιχτό χώρο να γίνονται προπονήσεις σε γκρουπ μέχρι και 10 άτομα ξεχωριστά.

Είναι σημαντικό να λειτουργήσουν οι Ακαδημίες Είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τον αθλητισμό και το τοπικό ποδόσφαιρο.  Φυσικά και για τα παιδιά όπου είναι και θέμα ψυχολογικό το παιχνίδι και η γύμναση τους.

Μπορούμε να προχωρήσουμε από τη στιγμή που ανοίξανε τα Δημοτικά Σχολεία. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Κάναμε μια προσπάθεια το καλοκαίρι και μαζέψαμε 100 παιδιά στην Ακαδημία του Βρασίδα με 4 προπονητές.

Ερ: Υπάρχει τώρα ένα ρόστερ στον Βρασίδα. Αυτό μπορείτε να το κρατήσετε και την επόμενη σεζόν βάση των συνθηκών που επικρατούν;

Απ: Αυτό είναι κάτι  θα μας απασχολήσει όταν έρθει η ώρα. Με τα παιδιά δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Όλοι θέλουν να μείνουν, όλοι βλέπουν τις δυσκολίες που περνάμε. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.

Σε όλα ήμασταν εντάξει. Το μετά είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να το κοιτάξουμε με τα παιδιά τους παίκτες, ως διοίκηση αλλά και με τον κόσμο της Περάμου. Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η αποχή.

Ερ: Φαινόταν πάντως ότι ο Βρασίδας θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Απ: Ο Βρασίδας από τότε που ιδρύθηκε έχει στόχο να πρωταγωνιστεί. Από το ρόστερ τα περισσότερα παιδιά είναι βγαλμένα από την Ακαδημία του Βρασίδα.  Κάναμε 3-4 προσθήκες με παιδιά από την Καβάλα η άλλο νομό και δημιουργήσαμε μια πολύ καλά ανταγωνιστική ομάδα.

Δουλεύουμε όμως στην Ακαδημία και πάντοτε πρωταγωνιστούμε με παίκτες από τα σπλάχνα μας.

Ερ: Πρέπει πάντως να γίνουν και κάποιες αλλαγές στο γήπεδο το οποίο ο Βρασίδας χρησιμοποιεί για έδρα στους αγώνες της Α` κατηγορίας.

Απ: Φυσικά και πρέπει να γίνουν βασικά πράγματα. Είναι σίγουρα μια δύσκολη εποχή αλλά το γήπεδο της Περάμου το κρατάμε με νύχια και με δόντια αφού είναι ακατάλληλο να παιχθεί ποδόσφαιρο.

Ο χλοοτάπητας είναι δεκαετίας και παραπάνω.

Δεν έχουμε αποδυτήρια, δεν έχουμε κερκίδα. Είναι ντροπή για τον Βρασίδα να αλλάζουνε οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές σε κοντέινερ του σχολείου. Κάτι πρέπει να γίνει.

Δεν τηρεί το γήπεδο τις προϋποθέσεις. Είναι ένα θέμα που το γνωρίζουν ο Δήμαρχος κ. Αναστασιάδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Μποσμπότης. Βέβαια γίνονται προσπάθειες, δεν αδικούμε τη διοίκηση του Δήμου που έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο με τον πλαστικό χλοοτάπητα στο παλιό γήπεδο του Βρασίδα όπου στεγάζεται και η Ακαδημία μας.

Το γήπεδο στο οποίο παίζουμε στην Α` κατηγορία, είναι ένα χωράφι.

Χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς τίποτα δεν μπορούμε να το κρατήσουμε άλλο. Είναι ντροπή για τον Βρασίδα Νέας Περάμου.  Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Είναι ένα θέμα το οποίο το γνωρίζουνε οι υπεύθυνοι του Δήμου.

Διαβάστε επίσης