• 26 Απριλίου 2024,

Γιάννης Προμούσας: «Κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν»

 Γιάννης Προμούσας: «Κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν»

Ο Γιάννης Προμουσας μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής το πρωί της Τρίτης και με τις δύο ιδιότητες του.

Τσο ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης (εκλεγμένος με την παράταξη της κ. Δήμητρας Τσανάκα), όσο και ως λογιστής φοροτεχνικός.

Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης είπε: «Ήταν μία μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η διαδικασία είναι πολύ πιθανό να φανεί χρήσιμη και στο μέλλον, σε περιπτώσεις που δεν θα ισχύουν έκτακτες καταστάσεις και μέτρα. Σας ενημερώνω ότι το προσεχές διάστημα θα εφαρμοστεί και στα νομικά πρόσωπα. Δηλαδή θα συνεδριάσουμε με τηλεδιάσκεψη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής κοινωνικής «Αλληλεγγύης». Οι αποφάσεις που πήραμε για την στήριξη της αγοράς  έχουν αφετηρία τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης. Η ομόφωνη απόφαση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ζητάμε επίσης να μεγαλώσει η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών ώστε οι καβαλιώτες να μην χαλαρώσουν προς την τήρηση των μέτρων για την μη επέκταση του κορωνοϊου».

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι προβλέψεις και εκτιμήσεις του Γιάννη Προμούσα σχετικά με τη συνέπεια στην τοπική αγορά από τη λήψη και εφαρμογή των μέτρων.

Ο κ. Προμούσας δήλωσε ότι κατά την εκτίμηση του μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης και του νόμου δεν θα αντέξουν στα μέτρα που ισχύουν. Εξ αυτού του λόγου ζήτα ο Δήμος Καβάλας να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου άνθρωποι που θα χάσουν τη δουλειά τους και τα μαγαζιά τους να στηριχθούν. «Αυτό θα πρέπει να γίνει όχι μόνο από τον Δήμο» εξηγεί, αλλά και από το κράτος.

Για το μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα μέτρα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτά να συνεχιστούν και το Μάιο! Τέλος είπε στην Πρωινή ότι καλώς μπήκε ως έκτακτο θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας το θέμα της στήριξης των επαγγελματιών. Σημειώνει δε ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι πάντα σε ετοιμότητα. Αν χρειαστεί να συζητήσει και να εγκρίνει και άλλα μέτρα, καταλήγει.

Διαβάστε επίσης