• 19 Απριλίου 2024,

Οι περισσότερες λαϊκές στο Νομό γίνονται κανονικά

 Οι περισσότερες λαϊκές στο Νομό γίνονται κανονικά

Κανονικά λειτούργησε χθες η λαϊκή αγορά στη Χρυσούπολη, με μικρή όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα προσέλευση παραγωγών και πωλητών μόνο οπωροκηπευτικών.

Εξίσου μικρή προσέλευση και των καταναλωτών.

Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από τους πρόσφατους νόμους μέτρα υγιεινής, υπήρχε απόσταση μεγάλη μεταξύ των πάγκων και οι περισσότεροι μικροπωλητές χρησιμοποίησαν μάσκες και πλαστικά γάντια.

Προκύπτει ότι οι περισσότερες λαϊκές στο Νομό Καβάλας γίνονται κανονικά. Δεν γίνονται της Θάσου και του Οφρυνίου όπως και η μεγάλη λαϊκή αγορά στην Ελευθερούπολη κάθε Παρασκευή.

Οι υπόλοιπες στις Κρηνίδες την Τετάρτη, στη Νέα Καρυά την Πέμπτη και στην Καβάλα το Σάββατο συνεχίζουν και γίνονται κανονικά καθώς οι δήμαρχοι των Δήμων Νέστου και Καβάλας δεν πήραν απόφαση αναστολής τους. Κάτι που έκανε ο Δήμαρχος Θάσου και ο Δήμαρχος Παγγαίου.

Ούτε το κράτος έλαβε -ως τώρα τουλάχιστον- απόφαση οριστικής διακοπής των λαϊκών αγορών στη χώρα. Υπάρχουν δηλαδή και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος λαϊκές που γίνονται με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής εξίσου κανονικά.

Διαβάστε επίσης