Γιάννης Προμούσας: Με τη βοήθεια του Μακάριου Λαζαρίδη η χορηγία του ΤΑΡ

 Γιάννης Προμούσας: Με τη βοήθεια του Μακάριου Λαζαρίδη η χορηγία του ΤΑΡ

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Προμούσας μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την πρόσφατη χορηγία του αγωγού ΤΑΡ, προκειμένου να συντηρηθεί και να καθαριστεί τμήμα του μονοπατιού κοντά στην Παλιά Καβάλα (τμήμα πέριξ του φημισμένου νερόμυλου). Ο κ. Προμούσας γνωστοποίησε ότι οι εργασίες έχουν γίνει ήδη ενώ αποκάλυψε ότι για την εξασφάλιση της χορηγίας μεσολάβησε  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης. Όπως είπε ο Γιάννης Προμουσας,  ο κ. Λαζαρίδης στο πλαίσιο της ενημέρωσης του για τα δεδομένα στην Παλιά Καβάλα πληροφορήθηκε αναλυτικά όλα όσα ισχύουν για το σημαντικό αυτό μονοπάτι. Ενδιαφέρθηκε για να βρεθούν χρήματα και να συντηρηθεί με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ενδιαφέρον των εκπροσώπων του ΤΑΡ.

Ο Γιάννης Προμούσας είπε επίσης ότι οι εκπρόσωποι του έργου επισκέφθηκαν και είδαν την περιοχή και πείστηκαν γρήγορα για την ανάγκη των έργων. Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν όπως ακριβώς προβλέπονταν. Σύμφωνα με τον Γιάννη Προμούσα η  χρηματοδότηση ήταν άμεση από τη στιγμή που το αίτημα του πολιτιστικού Συλλόγου Παλιάς Καβάλας έγινε δεκτό από πλευράς των εκπροσώπων ου αγωγού ΤΑΡ.

Ο Γιάννης Προμούσας έχει τη δυνατότητα να επανέλθει στο θέμα καθώς όπως τονίζει θα απευθυνθεί στο Δήμο Καβάλας με την ευκαιρία της σύνταξης του τεχνικού προγράμματος του 2020. Θα ζητήσει χρήματα για να συντηρηθεί και το υπόλοιπο τμήμα του μονοπατιού της Παλαιάς Καβάλας αλλά και το εξίσου ιστορικό και σημαντικό μονοπάτι της περιοχής γνωστό ως «Ο δρόμος του νερού».

Διαβάστε επίσης