• 19 Απριλίου 2024,

Η εικαστική ομάδα του ΣΦΓΤ εκθέτει στην Ξάνθη

 Η εικαστική ομάδα του ΣΦΓΤ εκθέτει στην Ξάνθη

Το εικαστικό τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών βρίσκεται στην Ξάνθη όπου εκθέτει έργα τα οποία παρουσιάστηκαν την προηγούμενη άνοιξη και στην Καβάλα. Η ομάδα συνεργάζεται με σύλλογο της Ξάνθης αλλά όπως φαίνεται θα αποδεχθεί και άλλες προτάσεις προκειμένου έργα ζωγράφων της να παρουσιαστούν τόσο στην πόλη της Κομοτηνής όσο και στην πόλη των Σερρών! Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια, στη συνεργασία του ΣΦΓΤ με τον αντίστοιχο σύλλογο της Δράμας.

Η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη με δύο εκθέσεις στις δύο πόλεις. Επακολούθησε πρόταση από την Ξάνθη στην οποία το εικαστικό τμήμα του Συνδέσμου ανταποκρίθηκε θετικά. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την περασμένη Παρασκευή. Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Στην τελετή των εγκαινίων προσήλθε αρκετός κόσμος ενώ για λογαριασμό των εικαστικών του ΣΦΓΤ μίλησε ο κ. Διαμαντής Σταγγίδης.

Ο κ. Σταγγίδης που ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα μας εξήγησε ότι το εικαστικό τμήμα του ΣΦΓΤ είναι ουσιαστικά ο συνομιλητής με διάφορους συλλόγους της περιοχής (πρωτευουσών όμορων νομών) και προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που απευθύνονται στην ομάδα.

Ο κ. Σταγγίδης τόνισε ότι θα έπρεπε αυτή η συνεργασία να γίνεται περισσότερο οργανωμένα ώστε να βοήθα και ο Δήμος Καβάλας. Όπως καταλάβαμε ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών δεν έχει ακόμη συζητήσει με τον νέο δήμαρχο για τη γνωστή από το πρόσφατο παρελθόν πρόταση, να δημιουργηθεί δημοτική πινακοθήκη στο παλιό δικαστήριο.

Καταλαβαίνουμε επίσης ότι πρόθεση του Συνδέσμου είναι να συναντήσει τον κ. Μουριάδη, να του γνωστοποιήσει τις συνεργασίες για τις οποίες ήδη αναφερθήκαμε και να του ζητήσει βοήθεια. Θα συζητήσει μαζί του και άλλα θέματα που έχουν σχέση με το σύνολο των δραστηριοτήτων του ιστορικού τοπικού συλλόγου. Για το πώς πραγματοποιήθηκε η έκθεση στην Ξάνθη, ποιοι εκθέτουν κτλ υπάρχει αναφορά σε ένα σύντομο δελτίο τύπου που ακολουθεί και αναδημοσιεύουμε:

O Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνδιοργάνωση με το sparmatseto.gr εγκαινίασε την 1η Νοεμβρίου, την εξαιρετική εικαστική δουλειά των μελών της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, με τίτλο «Δρόμος, χώρος, τόπος» στο «Π» των καπναποθηκών στη Ξάνθη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Εκθέτουν έργα τους οι Δέσποινα Αμπατζόγλου, Ξανθίππη Αρετάκη, Κώστας Γκουρτζής, Ιωάννα Ζηκίδου, Κώστας Καμαργιάννης, Τόνια Καπλάνη, Στέργιος Κεμανετζής, Ανδρέας Λάσκαρης, Βιργινία Λαφαζανίδου, Αναστάσης Λεόνογλου, Ανθή Μήτρογλου, Μαρία Παπαλεξίου, Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου, Διαμαντής Σταγγίδης, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Αντιγόνη Τσαφή. Τίτλος της Έκθεσης:«Δρόμος, χώρος, τόπος»

Διαβάστε επίσης