• 19 Μαΐου 2024,

Γιώργος Γερομάρκος: «Με τις τροποποιήσεις του Κλεισθένη τα δημοτικά συμβούλια έγιναν ομάδες διαβούλευσης»

 Γιώργος Γερομάρκος: «Με τις τροποποιήσεις του Κλεισθένη τα δημοτικά συμβούλια έγιναν ομάδες διαβούλευσης»

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ελευθερούπολης η πρώτη συνάντηση του δημάρχου Φίλιππα Αναστασιάδη με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Το γεγονός σχολιάστηκε θετικά από τον Γιώργο Γερομάρκο,  ο οποίος με την ευκαιρία μίλησε και για τις αλλαγές που έκανε πρόσφατα η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στο αρχικό νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Το γνωστό νομοσχέδιο του «Κλεισθένη». Ο Γιώργος Γερομάρκος που στις εκλογές φέτος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου,  διαπιστώνει ότι με τις τροποποιήσεις που έγιναν στον «Κλεισθένη» οι δήμαρχοι δεν έχουν ανάγκη την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Εκτιμά ότι πλέον τα δημοτικά συμβούλια είναι ομάδες διαβούλευσης!  Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γερομάρκο οι αναφορές στον «Κλεισθένη» που κυριάρχησαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι θέματα και λόγια που δεν θα γίνουν ποτέ πράξη.

 Ο Γιώργος Γερομάρκος παρά το ότι είναι σχετικά πρόσφατος στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και στο δήμο Παγγαίου.  εκτιμά ότι:

«… στο δήμο Παγγαίου στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε εντάσεις, συγκρούσεις ακόμη και δικαστήρια. Όλα αυτά μεταξύ των υποψηφίων των εκλογών. Μία διαμάχη που πέρασε και στην κοινωνία. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Αναστασιάδης πήρε την πρωτοβουλία να μας συναντήσει για μία συζήτηση, για τις προτάσεις μας αφού επιζητά τη συναίνεση προκειμένου όλα όσα προηγήθηκαν στο δήμο να περάσουν οριστικά στο παρελθόν. Άκουσα ότι το ίδιο επιχείρησε και στην έναρξη της πρώτης του θητείας. Τότε όμως λόγω των εντάσεων – συγκρούσεων και προσωπικών διαφορών δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Η κίνηση είναι σίγουρα θετική, έξυπνη. Τελικά εκτιμώ ότι έγινε και για να υπάρξει η λεγόμενη αποσθμπίεση της κατάστασης».

Διαβάστε επίσης