• 6 Μαΐου 2024,

Γιώργος Καλαντζής: Κανονικά θα γίνει το σιδηροδρομικό έργο Νέο Λιμάνι- Τοξότες

 Γιώργος Καλαντζής: Κανονικά θα γίνει το σιδηροδρομικό έργο Νέο Λιμάνι- Τοξότες

Η συνέντευξη του Γιώργου Καλαντζή το πρωί της Τρίτης στο Ράδιο Πρωινή είχε ενδιαφέρον  καθώς αφορούσε θέματα κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και την εξέλιξη που θα παρουσιάσει το σημαντικό τοπικό έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης με το υφιστάμενο δίκτυο.

Ο Γιώργος Καλαντζής επικαλέστηκε συνάντηση και συζήτηση του με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα. Αυτή έγινε με την ευκαιρία της συνάντησης τους στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος.

Ο Γιώργος Καλαντζής μετέφερε τα λόγια του Υπουργού, σύμφωνα με τα οποία θα προχωρήσει κανονικά το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες. Όπως είπε και ο Γιώργος Καλαντζής ενώ το έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας όντως «παγώνει», αυτό της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες θα προχωρήσει κανονικά

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ του καλού του φίλου Θόδωρου Ζαγοράκη, ο Γιώργος Καλαντζής είπε: «Στεναχωρήθηκα που ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Αν ήμουν στη θέση του δεν θα πήγαινα υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ».

Εκτίμησε ότι η εξέλιξη αυτή ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ. «Ανάλογα με το τι θα κάνουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ» είπε χαρακτηριστικά. Σχετικά με τα όσα αναφέρονται για τη σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γιώργος Καλαντζής σημείωσε ότι πρόκειται για μία παλιά και διαρκείας διαμάχη.

Είπε επίσης ότι ήταν ένα παιδικό -όπως το χαρακτήρισε- λάθος η συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη των δύο κυβερνητικών παραγόντων που αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος αποπέμφθηκαν από την κυβέρνηση.

«Λόγω του δημοσιεύματος στο Βήμα, έπρεπε να την αποφύγουν» είπε πιο συγκεκριμένα. Για τα άλλα προεκλογικά ενόψει και ευρωεκλογών ο Γιώργος Καλαντζής μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Όχι μόνο συμμετείχα στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αλλά ήμουν στο προεδρείο της διαδικασίας. Υπάρχει και μια αγωνία διαπιστώνω καθώς απλά λάθη διογκώνονται. Είμαστε στη δεύτερη 4ετια κι ο κόσμος περιμένει πολύ περισσότερα από την κυβέρνηση.

Υπάρχει φθορά αλλά όπως βλέπω δεν είναι μεγάλη. Για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θέλει ένα ποσοστό πάνω από 30% και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Για το ενδεχόμενο μεγάλης αποχής από τις Ευρωεκλογές, αν συμβεί αυτό θα είναι και πάλι υπέρ του πρώτου κόμματος».

Σημειώνουμε ότι ο κ. Καλαντζής συμμετέχει στην προσπάθεια των ευρωεκλογών συνοδεύοντας πολλές φορές τον πρωθυπουργό στις διάφορες περιοδείες του ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης