Γιώργος Παγκαλίδης στους 93,7: «  Πετύχαμε το στόχο που είχαμε βάλει από την αρχή της χρονιάς»

 Γιώργος Παγκαλίδης στους 93,7: «  Πετύχαμε το στόχο που είχαμε βάλει από την αρχή της χρονιάς»

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ μίλησε στους 93,7 ο προπονητής της  ομάδας Κορασίδων της Ενωσης, Γιώργος Παγκαλίδης.

Μίλησε επίσης για την επόμενη μέρα που βρίσκει τα κορίτσια στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη εκεί όπου από τις 15 Ιουνίου θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση:  Πόσο εύκολο η δύσκολο ήταν να φτάσατε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Απάντηση: Η χρονιά ξεκίνησε παίζοντας σχετικά σ` ένα εύκολο όμιλο.   Στη  δεύτερη φάση είχαμε να αναμετρηθούμε με αξιόμαχες ομάδες όπως η Ασπίδα Ξάνθης  και ο Αστέρας  για να δούμε ποια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση. Στα δυο από τα τέσσερα ντέρμπι είχαμε σημαντικές απουσίες. Και στα δυο ντέρμπι είχαμε από μια απουσία πολύ καλής παίκτριας. Καταφέραμε και βγήκε πρώτη η ομάδα, πετυχαίνοντας το στόχο που είχαμε βάλει από την αρχή της χρονιά.

Ερώτηση: Αυτά τα κορίτσια είναι και μια συνέχεια της περσινής ομάδας.

Απάντηση:  Με αυτά τα κορίτσια δουλεύουμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Είμαστε μαζί από την πρώτη μέρα.  Πέρσι κάναμε μια υπερπροσπάθεια και  πήραμε πάλι το πρωτάθλημα αλλά ήταν μικρότερες κατά δυο χρόνια. Φέτος είναι μικρότερες κατά ένα χρόνο αλλά έχουν την εμπειρία της περσινής χρονιάς που βοήθησε στο να φτάσουμε και φέτος στο βασικό μας στόχο.  Φυσικά όταν γίνουν νεάνιδες θα γίνουν ακόμη καλύτερες.

Ερώτηση: Θέλετε να αφιερώσετε  κάπου την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Απάντηση:  Ο Βαγγέλης Παπάς  βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα μας και πίστεψε σε μένα.

Οι γονείς των παιδιών ήταν πολύ κοντά στα παιδιά τους. Ακολουθούσαν την ομάδα παντού εντός και εκτός έδρας.   Εχουμε γίνει… ένα.  Βοηθάνε σε ότι χρειάζεται η ομάδα.

Επίσης στον Μωυσή Σπανίδη που είναι ο έφορος της ομάδας και άμεσος συνεργάτης μου τα δυο τελευταία χρόνια.

Ερώτηση:  Η συνέχεια ποια είναι;

Απάντηση: Στις 15 Ιουνίου πηγαίνουμε στη δεύτερη φάση η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.   Θα αναμετρηθούμε με άλλες 5 ομάδες εκεί πέρα και ο νικητής περνάει στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αρχίζω πλέον και μαθαίνω περισσότερα για τις αντίπαλες ομάδες που θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη.

Με την ευκαιρία θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΓΣΕ για την επάξια άνοδο του στην Α2.

Επίσης να ευχηθώ την Ενωση να παραμείνει στην Α2 κατηγορία. Ολοι είμαστε μαζί τους, να κάνουν το διπλό μέσα στην Πάτρα και να τα καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία ένα κατέθεσαν και τη ψυχή τους το Σάββατο που μας πέρασε.  Επίσης συγχαρητήρια και στην ομάδα  Μπάσκετ με Αμαξίδια του ΑΟΚ που θα παλέψει στα πλέι οφ για μια θέση στην Α1.

Ερώτηση: Σε αυτά τα κορίτσια μπορεί να βασιστεί η Ενωση και να δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα γυναικών στα επόμενα χρόνια;

Απάντηση: Το ταλέντο και η όρεξη υπάρχει.  Το θέμα είναι όταν θα φτάσουν αυτά τα κορίτσια στην Τρίτη Λυκείου και θα θέλουν να περάσουν δικαιολογημένα σε Πανεπιστήμια.

Όταν φύγουν από την πόλη μας, τα πράγματα δυσκολεύουν.  Πηγαίνουν τα κορίτσια να σπουδάσουν αυτό που αγαπάνε. Ελπίζω να κάνουμε στο μέλλον μια γυναικεία ομάδα που να βασίζεται σε δικά μας παιδιά.

 

Διαβάστε επίσης