• 7 Μαΐου 2024,

Γιώργος Παγκαλίδης: « Το χαρήκανε με τη ψυχή τους, τα κορίτσια»

 Γιώργος Παγκαλίδης: « Το χαρήκανε με τη ψυχή τους, τα κορίτσια»

Δηλώσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ από την Ενωση Καλαθοσφαίρισης έκανε στους 93,7 ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Παγκαλίδης. Τόνισε τη δουλειά που έχει γίνει στο συγκεκριμένο τμήμα με επιμονή και υπομονή τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά.

Ερώτηση: Πως ήταν ο τελικός με την Ασπίδα Ξάνθης; Πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι;

Απάντηση: Ηταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.  Εμείς καταφέραμε στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού να πάμε το παιχνίδι στην παράταση μ` ένα πολύ δύσκολο καλάθι.  Πήγαμε από την κόλαση στον παράδεισο.

Ηταν μια πολύ δύσκολη νίκη αλλά δίκαιη.  Νομίζω ότι την αξίζαμε γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ όλη τη σεζόν, για να φτάσουμε στο ψηλότερο σκαλί.

Θεωρώ ότι ανταμείβονται οι κόποι όλης της χρονιάς. Δικαιωθήκαμε για τους κόπους μας από το καλοκαίρι που ξεκίνησε η προετοιμασία. Τα συγκεκριμένα παιδιά τα έχω από την πρώτη στιγμή που έχω πάει στην Ακαδημία. Είναι μια δουλειά που την ξεκινήσαμε όλοι μαζί με επιμονή και υπομονή. Καταφέραμε με το χρόνο σιγά- σιγά να φτάσουμε στο σημείο αυτό με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ερώτηση:  Όλα τα κορίτσια που πηγαίνουν σχολεία.

Απάντηση: Ακριβώς. Το πρωτάθλημα είναι για κορίτσια γεννημένα το 2002, το 2003 και το 2004. Η ομάδα μας έχει μόνο ένα κορίτσι του 2002 και βασίζεται περισσότερα στα κορίτσια του 2003 και του 2004.

Αυτό σημαίνει ότι ηλικιακά είναι η μικρότερη ομάδα.

Ερώτηση: Η χαρά ήταν πολύ μεγάλη στο τέλος.

Απάντηση: Ακριβώς.  Τα κορίτσια το χαρήκανε με τη ψυχή τους.

Ερώτηση:  Αισιόδοξα μηνύματα και για το μέλλον; Μπορεί να βγει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει;

Απάντηση: Φυσικά.  Τα κορίτσια έχουν ακόμη δυο χρόνια γεμάτα στο πρωτάθλημα κορασίδων.  Αν γίνουν κάποιες προσθήκες για να βοηθηθεί η ομάδα ίσως μπορέσουμε και φτάσουμε ακόμη ψηλότερα.

Ερώτηση:   Ποια είναι η συνέχεια για την ομάδα;

Απάντηση:  Η ομάδα θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη στο τουρνουά που γίνεται από τις 11 έως το 15 Απριλίου.   Θα πάρουμε μέρος με άλλες τρεις ομάδες για να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στην τελική φάση που θα γίνει ίσως στην Αθήνα.

Οι ομάδες είναι γνωστά ονόματα αλλά δεν ξέρω τα ρόστερ τους για να πω κάτι με σιγουριά. Θα πάμε για μια καλή παρουσία. Θα προσπαθήσουμε

Διαβάστε επίσης