• 23 Απριλίου 2024,

Γιώργος Παπαφιλίππου: Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στη δική μας φιλοσοφία

 Γιώργος Παπαφιλίππου: Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στη δική μας φιλοσοφία

Ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Γιώργος Παπαφιλίππου μίλησε στην Πρωινή προκειμένου να σχολιάσει την εξέλιξη που παρουσίασε πρόσφατα το θέμα της έμμεσης ιδιωτικοποίησης του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β», στηριγμένος στις ανακοινώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Γιώργος Παπαφιλίππου είπε στην εφημερίδα μας: «Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση στη δική μας αντίληψη και φιλοσοφία.

Η υπό παραχώρηση διαδικασία ήταν το δικό μας μοντέλο. Είναι κάτι που ακολουθεί το 80% των μεγάλων λιμανιών της Ευρώπης. Όταν την πρόταση την εισαγάγαμε στη βουλή για να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του Κράτους, η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το προτεινόμενο από την κυβέρνησή μας νομοσχέδιο. Παρά το ότι η πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ αφορά μόνο το νέο λιμάνι «Φίλιππος Β΄» και τη διαδικασία της υπό παραχώρησης δεν αποκλείεται στο μέλλον το ενδεχόμενο πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Για αυτό και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση αφού ο κίνδυνος ελλοχεύει.

Για τα εθνικά συμφέροντα η διαδικασία της υπό παραχώρησης είναι η πιο συμφέρουσα λύση. Από τη δική μας εποχή γνωρίζαμε ότι μέσω αυτής της διαδικασίας για το νέο λιμάνι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές».

Με την ίδια ευκαιρία ο Γιώργος Παπαφιλίππου σχολίασε το γεγονός ότι έκλεισαν τα σύνορα στη Νυμφαία Ροδόπης. Αποδεικνύεται –είπε- ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει στρατηγική για τον τουρισμό. Υποπτευόμαστε –συνέχισε- ιδιοτέλεια υπέρ άλλων περιοχών στη χώρα. Θέσαμε υπόψη του κ. Παπαφιλίππου το ενδεχόμενο τα σύνορα στη Νυμφαία να έκλεισαν για λόγους πρόληψης κορωνοϊού. Αρνήθηκε αυτή την εξήγηση καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «… δεν συντρέχει σχετικός λόγος».

 

 

Διαβάστε επίσης