• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Γιώργος Τσούμας: «Να δώσω μια διέξοδο σε ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο»

 Γιώργος Τσούμας: «Να δώσω μια διέξοδο σε ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο»

Την περασμένη Κυριακή βρέθηκε στην Καβάλα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Τσούμας (φωτογραφία).

Ένας ακόμη νέος από κάθε πλευρά άνθρωπος που προσπαθεί να γίνει γνωστός, να κάνει γνωστές τις απόψεις του. Απόψεις και του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται. Ο Γιώργος Τσούμας μίλησε στο ράδιο Πρωινή.

Η συνέντευξη

Ερ: Μιλήστε μας για τις εμπειρίες και τις συναντήσεις που είχατε στην Καβάλα.

Απ: Είχαμε την Κυριακή μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατοίκους της περιοχής. Με αντικείμενο τις Ευρωεκλογές, με αφορμή τη υποψηφιότητα μου. Έκανα μια περιοδεία το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Υπήρχε μια συζήτηση με αντικείμενο το θέμα των  Ευρωεκλογών που πολλές φορές χάνεται μέσα στην εσωτερική επικαιρότητα. Παρόλα αυτά με την υποψηφιότητα μου προσπαθώ να θέσω ένα διακριτό ρόλο στα θέματα που θεωρώ ότι πρέπει να μας απασχολήσουνε μέχρι τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.  Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση αυτή στην πόλη της Καβάλας. Προσπάθησα να θέσω ζητήματα για το πως η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα χρηματοδοτικά της εργαλεία μπορεί να βοηθήσει την Ελληνική Περιφέρεια. Να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο, να αναπτύξει θέσεις εργασίας, να δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον, μια ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μείνουνε εκεί και να παλέψουν εκεί. Κυρίως να αντιστρέψουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και δη η νεότερη γενιά που έχει να κάνει με το δημογραφικό και την έλλειψη ποιοτικών θέσεων.

Ερ: Μιλήστε μας για το βιογραφικός σας. Ποιος είστε;

Απ: Γεννήθηκα το 1992 στην Αθήνα. Άφησα τη Ναύπακτο στα 18 μου χρόνια για να σπουδάσω στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ’ όπου αποφοίτησα το 2016 ως Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου στο τομέα «Πολεοδομίας-Χωροταξίας» απ’ όπου αποφοίτησα με άριστα. Έχω υπάρξει υπότροφος του ΙΚΥ και του Ιδρύματος Ανδρέα Τσάρα. Από το 2017 έως το 2019 εργάστηκα στον Δήμο Αθηναίων ως ειδικός σύμβουλος Αστικής Ανάπτυξης ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού. Αγάπησα την πολιτική σε πολύ νεαρή ηλικία καθώς συνειδητοποίησα ότι αποτελεί τον μόνο τρόπο προστασίας και βελτίωσης της ζωής των μη προνομιούχων. Είμαι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 2018 και εκλεγμένο μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από το 2022. Από τον Δεκέμβριο του 2020 έως σήμερα είμαι Συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2023 είμαι Συντονιστής του Δικτύου Ειρήνης και Δημοκρατίας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών. Τo 2019 συμμετείχα στο International Visitor Leadership Program for young European Leaders του US Department of State, ενώ είμαι μέλος της Progressive Youth Academy του Ιδρύματος Friedrich Ebert από το 2018.

Ερ: Έχετε βάλει στόχο να γυρίσετε όλη την Ελλάδα; Πως χειρίζεστε το προεκλογικό;

Απ: Ξεκίνησε η διαδικασία του προεκλογικού αγώνα από τη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου. Πριν περίπου 30 μέρες. Έδωσα μια έμφαση αρχικά στις περιοχές της Αττικής όπου και ζω. Αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Θέλω τον τελευταίο μήνα να προσπαθήσω να γυρίσω όσο το δυνατό περισσότερα μέρη και περιοχές της Ελλάδας, να έρθω σε επικοινωνία με ανθρώπους που θεωρώ ότι μπορούν να πολλαπλασιάσουν το μήνυμα μου. Με απλούς ανθρώπους που μπορώ να δώσω μια επιλογή. Κυρίως με νέους ανθρώπους. Το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι η πολιτική έχει καταστεί κομμάτι του προβλήματος και όχι κομμάτι της λύσης των προβλημάτων. Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει εν μέρει και με το παράδειγμα, το παράδειγμα της άσκησης της πολιτικής με τον τρόπο που ασκείται η διακυβέρνηση από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και σε ευρύτερο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Υπάρχει μια απόσταση από τον πολίτη και την πολιτική. Αυτό μεγεθύνεται ότι μιλάμε για νέους ανθρώπους. Ξέρετε ότι οι νέες γενιές θέλουν ένα διαφορετικό φίλτρο, μια διαφορετική αντίληψη. Αντιλαμβάνονται και έχουν διαφορετικές ανάγκες και αντιλαμβάνονται την πολιτική με ένα διαφορετικό τρόπο απ’ αυτόν που η μεγαλύτερη γενιά ασκεί. Εγώ αυτό θέλω να κάνω. Να δώσω μια διέξοδο σε ανθρώπους που βρίσκονται στο πολιτικό, το  κοινωνικό, το οικονομικό πολλές φορές περιθώριο. Να βγουν από αυτή τη διαδικασία. Να δημιουργηθούν πολιτικές και οι προϋποθέσεις ένταξης ξανά σ’ αυτήν τη συμμετοχική διαδικασία γιατί το περιθώριο τρέφει τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά και πρέπει πάντα να θυμόμαστε κάτι το οποίο τονίζω συνέχεια σε κάθε παρέμβαση μου,  ότι η Δημοκρατία πάντα δεν ήταν εδώ. Η δυνατότητα μας για να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, δεν ήταν πάντα εδώ. Ήταν κάτι που κατακτήθηκε με πάρα πολύ αγώνα και πρέπει να το διατηρήσουμε με πάρα πολύ αγώνα.

Διαβάστε επίσης