• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Οι εξετάσεις πλησιάζουν, η αξιολόγηση απομακρύνεται… (Συνέντευξη της προέδρου της ΕΛΜΕ Καβάλας)

 Οι εξετάσεις πλησιάζουν, η αξιολόγηση απομακρύνεται… (Συνέντευξη της προέδρου της ΕΛΜΕ Καβάλας)

Από προχθές Δευτέρα τα σχολεία επανήλθαν σε κανονική λειτουργία.

Λύκεια και Γυμνάσια για λίγες επόμενες μέρες. Για αυτά και τους μαθητές τους οι εξετάσεις είναι προ των πυλών. Όσο για την αξιολόγηση των καθηγητών, αυτή όχι. Δεν προχωρά. Συζητήσαμε με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καβάλας κ. Ελένη Σακαλή.

Η συνέντευξη

Ερ: Βάλτε μας στο κλίμα. Προχθές άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα αλλά είναι κοντά στο να κλείσουν. Αφού έρχονται οι εξετάσεις…

Απ: Εύχομαι καλή επιστροφή στα παιδιά και στους γονείς. Αρχίσαμε τη Δευτέρα. Για τα Λύκεια τελειώνουμε την Παρασκευή (17/5). Μια εβδομάδα, δηλαδή όχι ακριβώς μαθήματα αλλά επαναλήψεις και προετοιμασία για τις εξετάσεις. Τα Γυμνάσια θα τελειώσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου και θα ετοιμαστούν και αυτά για τις εξετάσεις. Το κλίμα όπως κάθε χρόνο είναι το ίδιο όσον αφορά τις εξετάσεις. Κυρίως βέβαια με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι ετοιμάζονται να δώσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις. Θα τελειώσουν οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου στις 30 Μαΐου και μετά θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Για αυτούς τους μαθητές είναι μια δοκιμασία. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Να έχουν τη δύναμη, να έχουν την αισιοδοξία για τις εξετάσεις που έρχονται. Στην Καβάλα σχεδόν όλα τα Λύκεια είναι εξεταστικά κέντρα. Ακόμη και το 5ο Λύκειο που δεν είναι, είναι παράρτημα του 3ου και τα παιδιά θα δώσουν εξετάσεις στο 5ο Λύκειο. Στο σχολείο τους. Ήταν έτσι και τις άλλες φορές. Στην διάρκεια της πανδημίας το 5ο Λύκειο έγινε παράρτημα του 3ου Λυκείου και από τότε τα παιδιά δίνουν εξετάσεις στο 5ο.

Ερ: Οι εκπαιδευτικοί είστε και σε μια κινητοποίηση, αποχή από την περίφημη αξιολόγηση. Εδώ στο Νομό Καβάλας τι γίνεται;

Απ: Συνεχίζουμε να κάνουμε απεργία, αποχή από την αξιολόγηση. Είναι μια απεργία που διαρκεί πάρα πολύ καιρό. Η κυβέρνηση μας πάει στο δικαστήριο και βγάζει την απεργία μας παράνομη. Εμείς την επαναπροκυρήσουμε. Γενικώς υπάρχει μια κινητικότητα πάνω σ’ αυτό το θέμα. Αποτέλεσμα είναι να μην προχωράει η αξιολόγηση. Δεν προχωράει η αξιολόγηση αλλά δεν μονιμοποιούνται συγχρόνως οι συνάδελφοι μας, οι οποίοι διορίστηκαν από το 2020 και μετά. Κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο. Μετά από δυο χρόνια διορισμού έρχεται η μονιμοποίηση, αυτό συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια. Τώρα έχουνε περάσει 4 χρόνια και οι συνάδελφοι αυτοί δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Διότι τάχα δεν αξιολογήθηκαν. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την αξιολόγηση αυτή, την οποία εμείς δεν τη θεωρούμε αξιολόγηση. Τη θεωρούμε μια υποχρεωτική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης