Γιορτή και προβολή Erasmus στο ΤΕΙ ΑΜΘ

 Γιορτή και προβολή Erasmus στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Η καθιερωμένη γιορτή που προβάλει το πρόγραμμα Erasmus και υποδέχεται επίσημα στην Καβάλα φοιτητές από το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΤΕΙ ΑΜΘ. Επιλέχθηκε για μία ακόμη φορά ως χώρος κατάλληλος για την εκδήλωση η βιβλιοθήκη του ιδρύματος, που είχε διαμορφωθεί και είχε στολιστεί καλόγουστα με τα σήματα των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι φιλοξενούμενοι φοιτητές, καθώς επίσης και με τις σημαίες του προγράμματος Erasmus.

Οι σπουδαστές που φιλοξενούνται στην Καβάλα από τον Φεβρουάριο και συνεχίζουν τις σπουδές τους, μαγείρεψαν φαγητά από τις χώρες καταγωγής τους στο πλαίσιο ενός μικρού διαγωνισμού μαγειρικής. Τους υποδέχθηκαν επισήμως καθηγητές του ΤΕΙ ΑΜΘ και άλλοι φοιτητές. Οι φιλοξενούμενοι σπουδαστές είναι 25 και σπουδάζουν στη ΣΤΕΦ και στη ΣΔΟ και προέρχονται από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, κλπ.

Στους φιλοξενούμενους σπουδαστές διδάσκεται και ο ελληνικός πολιτισμός, ενώ γνωρίζουν καλύτερα και την πόλη που τους φιλοξενεί. Στη χθεσινή εκδήλωση του ΤΕΙ συμμετείχε και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης