Δρακονάκη: Υπό μελέτη η αμφιδρόμηση μπροστά από το παλιό νοσοκομείο

 Δρακονάκη: Υπό μελέτη η αμφιδρόμηση μπροστά από το παλιό νοσοκομείο

Στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΠΡΩΙΝΗΣ χθες το πρωί συζητήθηκε το πρόβλημα που διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια στο τέλος της οδού Χαλεπίου, στη συνοικία της Νεάπολης, εκεί όπου δεν υπάρχει άσφαλτος παρά μόνο ένας χωματόδρομος. Το πρόβλημα παρουσίασε κάτοικος της περιοχής που διηγήθηκε τις παρεμβάσεις προς τη διοίκηση του δήμου από τη δεκαετία του 2000, αιτήματα που προφορικά μεν ικανοποιούνταν αλλά επί της ουσίας καμία αλλαγή δεν υπήρξε.

Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη τόνισε ότι μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη ασφαλτόστρωση από δημοτικό έργο που είναι σε εξέλιξη, ουσιαστικά έδωσε μια ανάλογη υπόσχεση. Αυτό το διάστημα, εξήγησε η κ. Δρακονάκη, στην τεχνική υπηρεσία του δήμου ανακύπτουν πολλά παρόμοια αιτήματα, προερχόμενα από την προηγούμενη δεκαετία, που αφορούν όχι μόνο σε ασφαλτοστρώσεις αλλά και σε τροποποιήσεις του σχεδίου πόλης.

Με αυτή την αφορμή συζητήθηκε για μία ακόμη φορά η εφαρμογή καινούργιων κυκλοφοριακών μέτρων στο σημείο όπου κατέρρευσε η γέφυρα, προκειμένου να ανακουφιστεί η ανατολική πλευρά της πόλης και προκειμένου να μη διέρχονται επιβατικά ή και μεγαλύτερα οχήματα από τις οδούς Κολοκοτρώνη και Βάσσου.

Θα έχουμε εξελίξεις, σημείωσε η κ. Δρακονάκη, εννοώντας ότι μελετάται μια νέα κυκλοφοριακή παρέμβαση με αμφιδρόμηση του τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού από τα καλαφατιά έως το παλιό νοσοκομείο. Όπως επεσήμανε η αντιδήμαρχος, λαμβάνονται υπόψη όλα τα στοιχεία της περιοχής. Ελπίζω, τόνισε η κ. Δρακονάκη, ότι η πρότασή μας θα είναι θετική και παρέπεμψε σε σχετική συζήτηση της πρότασης σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αφού θα πρέπει να παρθεί και η απαραίτητη απόφαση του σώματος.

Για την ίδια εκκρεμότητα η κ. Δρακονάκη δέχθηκε κριτική από τον Κώστα Κουνάκο και τον Βαγγέλη Παππά. Ο κ. Κουνάκος έκανε λόγο για ευθυνοφοβία που παρατηρείται στη διοίκηση του δήμου, και κατέληξε λέγοντας «έπρεπε από χθες να είχε εφαρμοστεί η αμφιδρόμηση». Ο κ. Παππάς συμφώνησε ότι η λύση της αμφιδρόμησης έπρεπε ήδη να έχει υλοποιηθεί, ζήτησε όλα τα φορτηγά να εξυπηρετούνται από την παράκαμψη και να μπαίνουν στην Καβάλα από τον Άγιο Σίλα, ενώ χαρακτήρισε άτολμη για το συγκεκριμένο θέμα τη διοίκηση του δήμου.

 

Διαβάστε επίσης