• 29 Απριλίου 2024,

Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα από τον πολιτιστικό σύλλογο- Συνδιοργανωτές ο Δήμος Νέστου και η Π.Ε. Καβάλας (φωτογραφίες)

 Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα από τον πολιτιστικό σύλλογο- Συνδιοργανωτές ο Δήμος Νέστου και η Π.Ε. Καβάλας (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα για εικοστή πρώτη χρονιά ( 21 ) – η γιορτή κτηνοτροφίας στο Δημοτικό διαμέρισμα του Πλαταμώνα Καβάλας / Δήμου Νέστου. Η γιορτή στέφθηκε και φέτος με επιτυχία καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό βρέθηκαν στον ορεινό όγκο του Νομού Καβάλας και στο φιλόξενο χωριό περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες, οι οποίοι γεύτηκαν την καλοβρασμένη γίδα – η ποσότητα της οποίας ξεπέρασε τα 500 κιλά – τα σουβλάκια – τα κεμπάπ και τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγονται στα ορεινά χωριά του Νομού Καβάλας.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν την χαρά να δημιουργήσουν όμορφες ζωγραφιές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και να δώσουν μια ξεχωριστή πινελιά στην εκδήλωση. Ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου των Θεσσαλών/ Νομού Καβάλας – με τον πρόεδρο τους Πέτρο Τσιάρα – που χόρεψαν με ζωντάνια και κέφι εισπράττοντας δικαίως τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Το ποντιακό και το υπόλοιπο πρόγραμμα κάλυψαν επιτυχώς οι αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες του είδους Γιώργος Παπαγιαννίδης ( τραγούδι ), Παναγιώτης Κοργιανίδης ( λύρα ) , Σουλεϊμάν ( Σάζι – κλαρίνο ) Γιάννης Παπαγιαννίδης ( νταούλι ) , Λευτέρης Κοργιανόγλου ( πλήκτρα ) . Τοπικά προϊόντα ( κάστανα – πατάτες – κράνα – τυριά….. ) πωλούνταν από παραγωγούς σε πάγκους παραπλεύρως του κεντρικού χώρου της εκδήλωσης. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιαδης, ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, οι Βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Πασχαλίδης – Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Ορεινού όγκου Γιάννης Τερζόπουλος , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου Γιώργος Ζυγούλας , ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλαταμώνα κ.Βελισσαρίδης , οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Χιώτης ( τεχνικής υπηρεσίας ) – Δημήτρης Βλάχος ( Κεραμωτής ) – Γιώργος Μερμελέγκης ( καθαριότητας ) – Θεόδωρος Κουμπίδης ( ποιότητας ζωής ) καθώς επίσης ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Αρχοντής Μακίδης , η πρόεδρος Ευνεστίας Μαρία Γατούλα , ο υπεύθυνος οχημάτων Δήμου Νέστου Αλέξης Γκριτζελάκης , ο πρόεδρος Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης Ζήσης Κογκαλίδης , ο Περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Μαρκόπουλος , οι κ.κ. Αρχέλαος Γρανάς , Διαμαντίδης ,Τάκης Τουπεκτσής , ο Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης .

Το γλέντι στον πανέμορφο Πλαταμώνα που ” ντύθηκε ” με τα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι, με το Δ.Σ. του συλλόγου – τα μέλη – τους εθελοντές να δίνουν το ραντεβού με υγεία και χαρά την ερχόμενη πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη του 2020.

*Κείμενο του Μπάμπη Παναγιωτίδη στη μνήμη της μητέρας του με καταγωγή από τον Πλαταμώνα Καβάλας Σοφίας Τσεντεμεΐδου – Παναγιωτίδου.

Διαβάστε επίσης