• 18 Απριλίου 2024,

Γηρυόνη έλα να μας τελειώσεις !!!

 Γηρυόνη έλα να μας τελειώσεις !!!

Στην ελ­λη­νι­κή μυ­θο­λο­γί­α ο Γη­ρυό­νης ή­ταν έ­νας τρι­σώ­μα­τος ή τρι­κέ­φα­λος γί­γα­ντας, γιος του Χρυ­σά­ω­ρα ή του θε­ού Πο­σει­δώ­να και της Καλ­λιρ­ρό­ης, κό­ρης του Ω­κε­α­νού.

Και στις δύ­ο εκ­δο­χές, εί­ναι εγ­γο­νός της Μέ­δου­σας Γορ­γώς. Εί­ναι ε­πί­σης γνω­στός με τα ο­νό­μα­τα Γη­ρυο­νέ­ας, Γη­ρυο­νεύς και Γη­ρυών.

Αυτό το μυθικό παλικάρι επηρεάζει την χώρα μας από το χθες το βράδυ με έντονα φαινόμενα , χαλάζι , και 10 μποφόρ.

Στην δική μας περιφέρεια ο Γηρυόνης θα έρθει με βροχές οι οποίες μάλιστα δεν θα είναι έντονες.

Αυτό θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε γιατί όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς η Καβάλα μας είναι πλέον σε ένα οριακό σημείο και όλα αυτά τα φαινόμενα τα οποία λειτουργούν συσωρευτικά πλέον κάνουν ζημιά.

Η υποχώρηση μέρος του οδοστρώματος στην Αγία Παρασκευή είναι μία περίπτωση ίδια με αυτή στις Γλάστρες στο Παληό που κάναμε κανά χρόνο για να αποκαταστήσουμε.

Η μόνη ζημιά σε δρόμο που αποκαταστάθηκε χθες ( που λέει ο λόγος) ήταν στον κυκλικό κόμβο στο λιμάνι που είχε ανοίξει η τρύπα Παρασκευή και το Σάββατο ο δρόμος είχε δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι η Καβάλα πλέον είναι σε μία φάση που βγάζει συνέχεια ζημιές όπως τα παλιά αυτοκίνητα που είναι παράλληλα ταλαιπωρημένα και εγκαταλελειμμένα.

Όταν δεν κάνεις τα σέρβις στην ώρα τους και βάζεις μόνο βενζίνη κάποια στιγμή όλα αυτά θα βγούνε.

Ετσι και η Καβάλα μας.

Απο εδώ και στο εξής κάθε φαινόμενο που θα είναι ακραίο ή έντονο κάτι θα μας αφήνει για να το θυμόμαστε.

 

Το φαινόμενο αυτό που επηρεάζει από χθες το βράδυ την χώρα μας βαφτίστηκε και πήρε το όνομα Γηρυόνης γιατί ξεκίνησε από τα δυτικά και επηρέασε πολύ γρήγορα την Αθήνα η οποία και ταλαιπωρήθηκε αρκετά αφού τον συνάντησε τον Γηρυών στα ντουζένια του.

Αν δεν περνούσε και δεν επηρέαζε καθόλου την πρωτεύουσα θα ήταν απλά ένα έντονο φαινόμενο.

 

Το σίγουρο είναι ότι και ο Νοέμβρης θα φύγει με νοτιάδες που κρατούν τις θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή και μας κάνουν να χαμογελάμς αφού κάνουμε οικονομία στο πετρέλαιο στο ρεύμα και στα ξύλα.

 

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης