• 26 Απριλίου 2024,

Γλυτώσαμε απο τον “Ραφαήλ” θα την βρούμε από την “Σοφία” !

 Γλυτώσαμε απο τον “Ραφαήλ”  θα την βρούμε από την “Σοφία” !

Καλή σας ημέρα και καλή νέα χρόνια.

Το 2019 να είναι εύκολο και βολικό αφού τα προηγούμενα χρόνια είναι αλήθεια οτι έχουμε ζοριστεί αρκετά.
Το 2019 ξεκίνησε με ένα δίδυμο καιρικών φαινομένων που φαίνεται οτι θα μας “τεντώσει” με το καλημέρα της νέας χρονιάς αφού η “Σοφία” έρχεται με διάθεση να ταλαιπωρήσει και την δική μας περιφέρεια που δεν επηρεάστηκε είναι η αλήθεια απο το φαινόμενο “Ραφαήλ” που χτύπησε κυρίως περιοχές της Νότιας Ελλάδας τις προηγούμενες ημέρες.

Το κύριο χαρακτηριστικό του φαινομένου “Σοφία” είναι η χιονόπτωση η οποία θα ξεκινήσει ήπια απο σήμερα το μεσημέρι και θα αγριέψει την Παρασκευή που σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ θα έχει ένταση μεγάλη και μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και στο εσωτερικό της πόλης.

Το νού σας και τα μάτια σας 14 για να μην πάθουμε τα ίδια και τρέχουμε με αυτά που πάθαμε πριν απο δύο χειμώνες που είχε πέσει πολύ χιόνι, είχαν παγώσει τα πάντα και πλενόμασταν με το σάλιο μας.

Με λίγα λόγια η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη καιρικά ημέρα.

Ετσι και την πηδήξαμε την Παρασκευή είμαστε μια χαρά αλλά δεν το βλέπω.

Έχω την εντύπωση και σύμφωνα με αυτά που μας λένε οτι δεν θα την γλυτώσουμε αυτή την φορά.

Το θέμα είναι τώρα γνωρίζουμε πριν απο αρκετές ημέρες τις έρχεται και  είμαστε προετοιμασμένοι και δεν θα τρέχουμε την τελευταία στιγμή.

Αλάτια και μηχανήματα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ενώ θα πρέπει ο Δήμος και η Περιφέρεια να κάνει και κάποιες εργασίες εκ των προτέρων γιατί εκ των υστέρων το έχουμε χαμένο το παιχνίδι.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντα την δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς που η αγορά είναι κλειστή είναι οτι κατεβαίνουμε στην δουλειά και δεν έχουμε το καινούργιο επιτραπέζιο ημερολόγιο του νέου έτους που είναι απαραίτητο γιατί πάντα τις πρώτες αυτές στιγμές του νέου έτους θέλουμε να το ξεφυλλίσουμε και να ρίξουμε μία γρήγορη ματιά σε αυτά που έρχονται.

Πάντα το ενδιαφέρον είναι στο αύριο και οχι στο χθες σε αυτά που θα ζήσουμε και οχι σε αυτά που έχουμε ζήσει.

 

Τελικά έχει γίνει παράδοση οι περισσότεροι Καβαλιώτες να υποδέχονται το νέο έτος στην διάρκεια της ημέρας της παραμονής και το βράδυ την ώρα της αλλαγής και του ρεβεγιόν οι περισσότεροι κοιμούνται.

Τα δίνουν όλα απο το μεσημέρι και μετά μέχρι το βράδυ και εν συνεχεία πάνε σπίτι και πέφτουν για ύπνο.

Ούτε την βασιλόπιτα δεν κόβουν.

Την αφήνουν για το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς.

 

Το 2019 εκτός όλων των άλλων θα είναι και μία χρονιά εκλογική με τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές θα γίνουν μέχρι τον προσεχή Μάϊο.

Το πιο πιθανό σενάριο μέχρι σήμερα και αυτό που ακούγεται περισσότερο είναι να γίνουν και οι τέσσερις μαζί αναμετρήσεις την ίδια ημέρα.

Αυτό παίζει αλλά δεν είναι σίγουρο αφού ο Τσίπρας έχει αποδείξει οτι σκέφτεται κάπως διαφορετικά.

Η ουσία είναι οτι μέσα στο 2019 θα στηθούν πολλές κάλπες.

 

Εκτός απο την έντονη χιονόπτωση σύμφωνα με την ΕΜΥ πολικές θα είναι οι θεμροκρασίες και αυτό ίσως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα αφού η παγωνιά φέρνει μαζί της ένα σωρό προβλήματα με μεγαλύτερο αυτό της υδροδότησης που διακόπτεται αφού παγώνει το δίκτυο.

Προσοχή μην ζήσουμε και πάλι τα ίδια με αυτά που ζήσαμε πριν απο δύο χειμώνες όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες και τότε , κάτω απο το 0, είχανε παγώσει τα πάντα και μία εβδομάδα την βγάλαμε με τους κουβάδες.

 

Καλή σας ημέρα ,καλή χρονιά και καλή δύναμη γιατί έρχονται δύσκολα όσο αφορά τις καιρικές συνθήκες.

Είμαστε αισιόδοξοι , είμαστε χαμογελαστοί με πολύ καλή ψυχολογία ότι και το 2019 θα πάει καλά.

 

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης