• 26 Απριλίου 2024,

“ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΕ; Ή ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;”

 “ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΕ;  Ή ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;”

AΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ

Αξιότιμη Δήμαρχε,

Η πολύωρη διακοπή στην υδροδότηση δύο μεγάλων συνοικιών της πόλης μας επιχειρήθηκε από στελέχη σας να αποδοθεί στη ΔΕΗ (ΔΕΔΗΕ). Αποδείχτηκε πως έλεγαν ψέματα. Καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος δεν συνέβη την ημέρα εκείνη. Κάτι άλλο συνέβη λοιπόν και η προσπάθεια απόκρυψης ήταν αδέξια και άστοχη.

Διακοπές και βλάβες πάντοτε μπορούν να συμβούν. Ιδίως όταν το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο και η ζήτηση νερού υψηλή. Για τον λόγο αυτόν συντηρούσαμε συνεχώς και με εξειδικευμένο προσωπικό τα μηχανήματα και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Για τον ίδιο λόγοτοποθετήσαμε για πρώτη φορά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ στα Αμισιανά (δεν υπήρχαν, το ξέρετε;) και αντικαταστήσαμε τον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Γνωρίζετε πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση στο κεντρικό αντλιοστάσιο; Γνωρίζετε πόσες αντλίες λειτουργούν σήμερα; Γνωρίζετε αν κάποια ή κάποιες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας; Αναλογίζεστε τι θα συμβεί σε όλη την πόλη καλοκαιριάτικα αν βγουν εκτός μάχης οι υπόλοιπες αντλίες που τώρα λειτουργούν οριακά; Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία; Τη ζημιά που θα υποστούν τα νοσοκομεία, τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα; Όλοι όσοι βρισκόμαστε σ’ αυτή την πόλη;

Αξιότιμη δήμαρχε,

Ζητάμε να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος και να τη θεραπεύσεις αμέσως και χωρίς χρονοτριβή, χωρίς συγκαλύψεις ή μετάθεση ευθυνών αλλά με ειλικρίνεια, παρρησία και ευαισθησία για το κοινωνικό σύνολο της πόλης μας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης