Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πήγε στο ΕΥΚ ακόμη κι όταν οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν!

 Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πήγε στο ΕΥΚ ακόμη κι όταν οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν!

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους απολυμένους της ΒΦΛ. Στις 10 το βράδυ βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που ενημέρωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προσέρχονταν. Είχαν προηγηθεί τα εξής: Το σωματείο έκανε απογευματινή γενική συνέλευση, μετά το τέλος της οποίας 30 περίπου απολυμένοι έμειναν στο ΕΥΚ περιμένοντας τον πρόεδρο της ΝΔ. «Οι πιο πολλοί ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ, ήθελαν να δουν από κοντά τον κ. Μητσοτάκη» είπε εκπρόσωπος του σωματείου. Περίπου στις 9.30 το βράδυ ο Νίκος Βογιατζίδης δέχθηκε τηλεφώνημα. Του ανακοινώθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα εμφανίζονταν στο Εργατικό Κέντρο μόνο αν αποχωρούσαν οι συγκεντρωμένοι. Αυτό και έγινε μέσα σε λίγα λεπτά.

Παρόλα αυτά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Προσερχόμενος στο ΕΥΚ ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι δεν τηρήθηκε ο όρος της συμφωνίας να μην γίνει συγκέντρωση των απολυμένων στο σημείο της συνάντησης Μητσοτάκη με εκπροσώπους του σωματείου. Παραδέχθηκε ότι η όποια συγκέντρωση έπαψε να υφίσταται μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος στον πρόεδρο του σωματείου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος απέδωσε την απόφαση στην ασφάλεια του προέδρου της ΝΔ. Φεύγοντας από το ΕΥΚ πρότεινε η συνάντηση να γίνει αύριο το πρωί. «Θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε» του είπαν οι εκπρόσωποι των απολυμένων.

Το κλίμα είναι βαρύ για τον πρόεδρο της ΝΔ κι η διαμαρτυρία των απολυμένων ισχυρή προς το πρόσωπο του αφού νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε στο Διοικητήριο εκπροσώπους των εργαζομένων στις εταιρίες της ΒΦΛ. Φέρεται να τους είπε σε κεκλεισμένων των θυρών σύντομη συνάντηση, ότι ο κ. Λαυρεντιάδης έχει ανοιχτά θέματα με την ελληνική δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης