• 19 Απριλίου 2024,

Γραφεία του ΕΦΚΑ σε Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη, Λιμενάρια και Λιμένα

 Γραφεία του ΕΦΚΑ σε Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη, Λιμενάρια και Λιμένα

Αλλαγή τακτικής από τον ΕΦΚΑ δηλαδή το φορέα που διαδέχθηκε το ΙΚΑ.

Εκεί που όλοι περίμεναν να διακόψει τη λειτουργία των γραφείων του στην επαρχία, αποφασίζει να τα ξαναδημιουργήσει. Δίνεις σε αυτά περιορισμένες αρμοδιότητες αλλά πάντως τα κρατά σε λειτουργία.

Την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε η απόφαση του ΕΦΚΑ με την οποία δημιουργεί γραφεία κοινωνικής ασφάλισης σε Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη. Με τον ίδιο τρόπο θα κρατήσει σε λειτουργία τα γραφεία του και στα Λιμενάρια αλλά και στο Λιμένα της Θάσου.

Τα γραφεία αυτά θα εξυπηρετούν και τους ασφαλισμένους πρώην ΤΕΒΕ και πρώην ΟΓΑ. Θα έχουν περιορισμένες αρμοδιότητες και σε πολλές περιπτώσεις θα διαβιβάζουν τα αιτήματα και τα θέματα των πολιτών στην κεντρική υπηρεσία του ΕΦΚΑ στην πόλη της Καβάλας.

Στο παρελθόν οι χώροι αυτοί ήταν τα τοπικά υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ. Κι ενώ πάρθηκε απόφαση και πρωτοβουλία να καταργηθούν, διατηρούνται για να εξυπηρετούν καλύτερα τους ασφαλισμένους. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη αν και στις περισσότερες περιπτώσεις τα αιτήματα των ασφαλισμένων απλά θα διαβιβάζονται από τα προαναφερθέντα σημεία στην Καβάλα ή και στην Κομοτηνή. Εκεί βρίσκεται η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΚΑ ΑΜΘ.

Διαβάστε επίσης