• 25 Απριλίου 2024,

100 και πλέον άτομα χθες το πρωί στο Νοσοκομείο για τεστ κορωνοϊού!

 100 και πλέον άτομα χθες το πρωί στο Νοσοκομείο για τεστ κορωνοϊού!

Το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου περισσότερα από 100 άτομα βρέθηκαν στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου.

Όλοι περίμεναν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό καθώς είχαν υποψίες ότι μπορεί να βγουν θετικοί. Το προηγούμενο διάστημα η συγκεκριμένη διαδικασία σταμάτησε να γίνεται στην κινητή μονάδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (φωτογραφία).

Λόγω περιορισμού των κρουσμάτων μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά αλλά μετά το χθεσινό συνωστισμό και τη μεγάλη προσέλευση φαίνεται ότι τα τεστ θα ξαναρχίσουν να γίνονται στην κινητή ιατρική μονάδα. Στο όχημα που είναι σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Οι συνάδελφοί τους έσπευσαν να κάνουν τεστ κορωνοϊού ανησυχώντας μήπως και αυτοί είναι θετικοί. Κατά τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, οι περισσότεροι -αν όχι και όλοι- από αυτούς που χθες ήταν στο νοσοκομείο για τεστ ήταν ανεμβολίαστοι! Εξ αυτού του λόγου και ανησυχούν μήπως είναι θετικοί. Τα αποτελέσματα των τεστ αναμένονταν χθες μέχρι το μεσημέρι.

Χθες το πρωί στο νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύονταν 30 ασθενείς με κορωνοϊο.Οι 27 στην κλινική και τρεις στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι τρεις ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας είναι γυναίκες και οι τρεις προερχόμενες από την πόλη της Καβάλας.

Οι 27 στην κλινική προέρχονταν: δύο από τη Δράμα, δύο από την περιοχή του Δήμου Νέστου και όλοι οι υπόλοιποι από την πόλη της Καβάλας! Σημειώνουμε ότι κατόπιν αιτήματος προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και λόγω αύξησης των κρουσμάτων στην Καβάλα, τα περισσότερα θετικά περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία και προέρχονται από τη Δράμα εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο των Σερρών.

Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι το βασικό πρόβλημα με τα περισσότερα κρούσματα, και ειδικότερα αυτά που πρέπει να νοσηλευτούν, αφορούν την πόλη της Καβάλας. Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση τόσο στη Θάσο, όσο και στους υπόλοιπους δήμους του Νομού Καβάλας. Όσοι ήταν χθες στα επείγοντα περιστατικά και ζήτησαν να κάνουν τεστ στον κορωνοϊό προέρχονταν από ιχνηλάτηση.

Δηλαδή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ή στενή επαφή τους είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Τις ημέρες πριν το Δεκαπενταύγουστο σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ το Σάββατο 14 Αυγούστου ανακοινώθηκαν στο χερσαίο τμήμα του νόμου 92 κρούσματα στα οποία προστίθεντο και δύο από τη  Θάσο. Πρώτη φορά ο Νομός Καβάλας -από τότε που άρχισε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό-  παρουσίασε 94 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα. Πάντως η έξαρση των κρουσμάτων είναι τόσο μεγάλη που δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα το ρεκόρ αυτό να καταρριφθεί.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι σε σχέση με τα κρούσματα που κάθε μέρα ανακοινώνονται -για παράδειγμα την Κυριακή ήταν 53- είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που χρειάζονται να νοσηλευτούν. Στο Νοσοκομείο Καβάλας όχι μόνο λειτουργεί και δεύτερη κλινική κορωνοϊού αλλά είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να λειτουργήσει και Τρίτη!

Την Κυριακή του Δεκαπενταύγουστου δεν έγινε κανένα εμβόλιο στο Νομό Καβάλας. Προφανώς λόγω Δεκαπενταύγουστου. Όμως την Κυριακή έγιναν κανονικά Rapid test από τον ΕΟΔΥ στο διοικητήριο. Χθες Rapid test επρόκειτο να γίνουν στο διοικητήριο και στο κέντρο υγείας Θάσου, σήμερα δεν αποκλείεται δωρεάν Rapid test ο ΕΟΔΥ να κάνει και στη Χρυσούπολη. Είναι κάτι που κάθε Τρίτη το συνηθίζει για τη συγκεκριμένη περιοχή λόγω του ότι την ίδια μέρα οργανώνεται στη Χρυσούπολη λαϊκή αγορά.

Διαβάστε επίσης