Ο δρόμος της ΜΟΜΑ όχι μόνο άνοιξε αλλά έχει κι αυξημένη κυκλοφορία

 Ο δρόμος της ΜΟΜΑ όχι μόνο άνοιξε αλλά έχει κι αυξημένη κυκλοφορία

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου 14 Αυγούστου δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος της ΜΟΜΑ.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν απομακρυνθεί τα μπάζα που εμπόδιζαν την κίνηση των αυτοκινήτων. Το δημοτικό έργο ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και έτσι ο δρόμος είναι πάλι στη διάθεση των οδηγών. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο δρόμος όχι μόνο άνοιξε αλλά εν τω μεταξύ έχει και μεγάλη κυκλοφορία καθώς χρησιμοποιείται και από επισκέπτες της περιοχής και από μόνιμους κατοίκους στη δυτική πλευρά της πόλης.

Χρησιμοποιείται για αυτούς που πηγαίνουν από το σπίτι στη θάλασσα και το αντίστροφο.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Καβάλας μελετά μία γενικότερη παρέμβαση σε όλο το μήκος του δρόμου προκειμένου να τον καταστήσει ασφαλέστερο και καλύτερο. Η μελέτη είναι υπό εκπόνηση και στη συνέχεια θα επιδιωχθεί η χρηματοδότηση του έργου μέσα από πρόγραμμα ή με χρήματα του Δήμου Καβάλας.

Τα προβλήματα των κατολισθήσεων στο ίδιο σημείο του δρόμου εμφανίστηκαν δύο φορές το προηγούμενο έτος. Ειδικότερα εκεί όπου ο δρόμος συναντά την επαρχιακή οδό Καβάλας Νέας Περάμου. Εκεί σημειώθηκε κατολίσθηση τον Απρίλιο του 2020 και μετά από κακοκαιρία.

Τότε το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε πολύ λίγες εβδομάδες. Δε συνέβη το ίδιο όταν μετά από βροχές υπήρξε μία νέα κατολίσθηση το Δεκέμβριο του 2020. Ενώ η παρέμβαση αποκατάστασης άρχισε αμέσως, υπήρξαν διάφορα προβλήματα. Ακόμη και καταγγελίες. Από τότε ο δρόμος έμεινε κλειστός μέχρι το περασμένο Σάββατο. Όλοι εύχονται και ελπίζουν η επόμενη κακοκαιρία ή ο επόμενος χειμώνας να μην δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα στην περιοχή.

Έχουν ληφθεί πάντως μέτρα στο σημείο των κατολισθήσεων προκειμένου ακόμα και τέτοιες να υπάρξουν να μην επηρεάσουν την κίνηση των αυτοκινήτων και τον δρόμο. Θετικά σχολιάζουν την εξέλιξη της υπόθεσης και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο της ΜΟΜΑ οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτόν και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στη συνοικία της Νεάπολης. Και αυτές ωφελούνται από το ότι ο δρόμος είναι κανονικά σε λειτουργία.

Διαβάστε επίσης