• 1 Μαΐου 2024,

H αυλαία της φετινής τουριστικής κίνησης έπεσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε !

 H αυλαία της φετινής τουριστικής κίνησης  έπεσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε !

Η αυλαία της φετινής τουριστικής κίνησης έπεσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τους Βούλγαρους να κάνουν την τελευταία τους μεγάλη απόβαση αφού είχανε αργία και τριήμερο στην πατρίδα τους.

Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν άλλη μία μαζική κατεβασιά δίνοντας την εντύπωση ,αν και στα μέσα Σεπτέμβρη, ότι είμαστε στα μέσα Αυγούστου.

Αυτό το τριήμερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το τριήμερο του αποχαιρετισμού αφού απο εδώ και μετά προς τα εδώ θα έρχονται κυρίως αυτοί που έχουν επενδύσει στην περιοχή ή έχουν αγοράσει σπίτια και δεν είναι λίγοι.

Αν και φέτος το καλοκαίρι και μέχρι την 1 Αυγούστου οι Βούλγαροι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Τουρκία ήταν 25% περισσότεροι από πέρσι αυτή η άνοδο δεν φαίνεται να επηρέασε τελικά την δική μας περιοχή αν και στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής περιόδου υπήρχανε φόβοι ότι θα έχουμε απώλειες.

Τις όποιες απώλειες του Ιουνίου τις υπερκαλύψαμε τον Αύγουστο που ήταν ο καλύτερος των τελευταίων ετών.

Τον Αύγουστο πραγματικά χάσαμε την μπάλα αφού είχαμε ένα τεράστιο κύμα αφίξεων και από Βουλγαρία και από Ρουμανία.

Ψάχνουμε βέβαια άλλο ένα καλοκαίρι να βρούμε τους Τούρκους τουρίστες που έχουν τα δικά τους  εσωτερικά θέματα και για τον λόγο αυτό έχουν περιοριστεί.

Εκτός από την βίζα που πρέπει να πληρώνουν, το τελευταίο διάστημα πρέπει να πληρώνουν και ένα 50άρικο επιπλέον ο καθένας που περνάει τα σύνορα για να ταξιδέψει προς Ελλάδα.

70 ευρώ η βίζα , αν δεν κάνω λάθος και 50 ευρώ το νταβατζιλίκι που τους έβαλε ο Ερντογάν για να μειώσει την ροή προς Ελλάδα πάμε στα 120 το κεφάλι για όποιον Τούρκο θέλει να περάσει τα σύνορα και να έρθει προς τα εδώ.

Δεν είναι λίγα τα λεφτά.

Μία τετραμελή οικογένεια δηλαδή πριν πατήσει ακόμα το πόδι της στην Ελλάδα έχει πληρώσει  480 ευρώ !

Είναι πολλά τα λεφτά και για τον λόγο αυτοί που έρχονται τα τελευταία χρόνια προς τα μέρη μας είναι ελάχιστοι.

 

Είναι άκρως σοκαριστικό να διαβάζεις ότι ένα παιδί 14 ετών αυτοκτόνησε γιατί ο πατέρας του δεν το άφηνε να πάει σχολείο και το έστελνε στην δουλειά.

Σε μία εποχή που τα περισσότερα παιδιά τα κυνηγάνε οι γονείς για να διαβάσουν το συγκεκριμένο αποδείχτηκε ότι ήθελε όσο τίποτα άλλο να πηγαίνει στο σχολείο και για την μάθηση θυσίασε ακόμα και την ίδια του την ζωή.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχουμε όλοι μας μία καλή εβδομάδα με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και αυτά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε να είναι στα μέτρα μας και όχι πάνω απο εμάς.

με το 1 με το 2 με το :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης