H εστίαση επανέρχεται δριμύτερη κι έχει τις δικές της ειδήσεις

 H εστίαση επανέρχεται δριμύτερη κι έχει τις δικές της ειδήσεις

Ο φετινός Χειμώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος για την εστίαση και στην Καβάλα, για λόγους που έχουν σχέση αποκλειστικά και μόνο με την πανδημία και τα αυστηρά μέτρα πρόληψης (διαχωρισμός εμβολιασμένων από ανεμβολίαστους κτλ).

Αυτό το διάστημα ο κλάδος γυρίζει σελίδα. Λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, την έναρξη της τουριστικής περιόδου κτλ.

Υπάρχει μία γενικότερη αισιοδοξία μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου, η οποία στηρίζεται στην αυξημένη κίνηση που παρουσίασαν όλα τα καταστήματα τις ημέρες πριν και μετά τη γιορτή του Πάσχα. Τα καταστήματα εστίασης μετά από μήνες γέμισαν και αυτό δεν έγινε για μία μόνο ημέρα. Ξεκίνησε απλώς τη Μεγάλη Εβδομάδα και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Οι μέρες που έρχονται θα είναι καλύτερες για τους επαγγελματίες της εστίασης.

Δημιουργούν καινούργιες προσδοκίες, ελπίδες και προκαλούν καινούργια επιχειρηματικά σχέδια. Η κινητικότητα που παρουσιάζει η εστίαση στο κέντρο της Καβάλας είναι είδηση καθώς προέρχεται από μία δύσκολη περίοδο την οποία προσπαθεί να ξεχάσει και να ξεπεράσει γρήγορα. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται νέα καταστήματα. Υπάρχουν άλλα που πρόσφατα λειτούργησαν. Φυσικά στο μυαλό των παλαιότερων επαγγελματιών είναι με την πρώτη ευκαιρία να φρεσκάρουν τις σημερινές τους υποδομές. Σημειώνουμε ότι παρά τα όσα μεσολάβησαν και ισχύουν στην αγορά, δεν υπήρξαν αυξήσεις στα προσφερόμενα είδη. Κι αν υπήρξαν, ήταν μάλλον οι ελάχιστες.

Από την 1η Μαΐου, δηλαδή από την Κυριακή, θα εφαρμοστεί το μέτρο του πεζόδρομου στη παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης.

Η κίνηση στα καταστήματα εστίασης του συγκεκριμένου δρόμου είναι αυξημένη και το Καλοκαίρι θα αυξηθεί περισσότερο. Ένα νέο κατάστημα προετοιμάζεται για να λειτουργήσει το αργότερο τον Ιούνιο. Πρόκειται για το πρώην κατάστημα «Δωδώνη» που και με τη νέα του διεύθυνση λέγεται ότι θα επικεντρωθεί στο γλυκό και το παγωτό.

Το καφέ μπαρ εστιατόριο «Άπαρτο», με πετυχημένη παρουσία τα προηγούμενα χρόνια στην ίδια περιοχή, φημολογείται ότι μεγαλώνει και επεκτείνεται σε καινούργιο χώρο. Για το φημισμένο εστιατόριο «Νέμεσις» υπάρχουν πληροφορίες ότι το αργότερο το Φθινόπωρο θα προχωρήσει σε ανακαίνιση του εσωτερικού του χώρου. Γενικά η παραλιακή οδός ζωντανεύει κι όπως φαίνεται ειδικά το καλοκαίρι θα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των Καβαλιωτών και των επισκεπτών της πόλης.Είναι κάτι άλλωστε που γίνεται πολλά προηγούμενα καλοκαίρια.

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου η εστίαση αντέχει. Ανανεώνεται και παραμένει δυνατή όλο το χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ίδια περιοχή προετοιμάζονται δύο εντελώς καινούργιες επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν αρχή του καλοκαιριού.

Και οι δύο θα είναι επιχειρήσεις εστιατόριο-ταβέρνα. Ένα ακόμη καινούργιο κατάστημα ετοιμάζεται στην οδό Δοϊράνης ενώ την Μεγάλη Εβδομάδα ξαναλειτούργησε μετά από αρκετούς μήνες που ήταν κλειστό το κατάστημα «Μύλου Μόλος», απέναντι από το δικαστικό μέγαρο.

Αύριο Σάββατο επαναλειτουργεί το κατάστημα του Γιάννη Σαρρή στη Νέα Ηρακλείτσα ενώ καινούργιο κατάστημα σνακ μπαρ λειτουργεί με επιτυχία τις τελευταίες εβδομάδες στην κεντρική πλατεία. Στο χώρο του καφέ και του γλυκού περισσότερο κινείται καινούργια επιχείρηση που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ερυθρού Σταυρού και Αβέρωφ.

Διαβάστε επίσης