• 20 Απριλίου 2024,

H βροχή καθάρισε την μπουγάδα ! (Αλλιώς ακόμα στην Τενέδου θα είμασταν )

 H βροχή καθάρισε  την μπουγάδα ! (Αλλιώς ακόμα στην Τενέδου θα είμασταν )

Καλά που νωρίς το μεσημέρι προχθές ξεκίνησε το χιονόνερο που έγινε σταδιακά βροχή και καθάρισε η μπουγάδα γιατί αλλιώς ακόμα στην Τενέδου θα είμασταν.

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης να χιονίζει λίγο μετά τις 11:30 , σταδιακά η χιονόπτωση δυνάμωνε και μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχε γίνει το κέντρο της πόλης κώλος !!!!

Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά ήταν στο … δρόμο λες και ερχόταν απο την Αλεξανδρούπολη και όταν φτάσανε στην Καβάλα ρίχανε αλάτι σε λάθος δρόμους.

Δόθηκε προτεραιτότητα σε δρόμους όχι που δεν είχαν πρόβλημα με το χιόνι αλλά δεν είχανε καθόλου κίνηση.

‘Ητανε δηλαδή να βγείς έξω απο το αυτοκίνητο σου και να αρχίζει να βαράς κεφαλιές πάνω στο καπό βλέποντας την αλατιέρα να ρίχνει αλάτι στο άδειο απο αυτοκίνητα ρεύμα της Τενέδου προς το κέντρο της Καβάλας και στο ρεύμα του ίδιου δρόμου προς Καλαμίτσα να υπάρχει ουρά μέχρι την Ερυθρού , να έχει μπλοκάρει όλο το κέντρο και να μην υπάρχει κανείς να πάρει αυτή την τόσο εύκολη απόφαση και να στείλει τις αλατιέρες στο ύψωμα της Τενέδου όπου εντοπιζόταν το μεγάλο πρόβλημα και ήταν η αιτία που είχε σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων.

Την ώρα που εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένανε εγκλωβισμένα στο ρεύμα αυτό μέχρι και την Ερυθρού, στο κέντρο της πόλης, δύο αλατιέρες ρίχανε αλάτι στον ΑΔΕΙΟ δρόμο απο οχήματα στο ρεύμα προς το κέντρο της Καβάλας.

ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά  !!!!

Αν έπεφτε αλάτι αμέσως στο ύψωμα της Τενέδου που δεν μπορούσανε να ανέβουν τα αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες δεν θα είχαμε τόσο σοβαρό κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ηταν για άλλη μια φορά θέμα οργάνωσης και συντονισμού.

Δεν φταίνε οι Καβαλιώτες που άρχισαν να εγκαταλείπουν το κέντρο της πόλης με τα οχήματα τους αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες που δεν εντοπίσανε εγκαίρως που ήταν το πρόβλημα που δημιούργησε όλο αυτό το κυκλοφοριακό κομφούζιο για να το λύσουν.

Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά οτι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια ακραία καιρική κατάσταση όσο προετοιμασμένοι και αν είμαστε και όσες μέρες απο πριν την

περιμένουμε.

Και αν το χιόνι δεν γινόταν χιονόνερο και σταδιακά βροχή θα είμασταν ακόμα με αλάρμ στην Τενέδου και θα περιμέναμε τις αλατιέρες.

Η βροχή την έσωσε την παρτίδα.

Την “Υπατία” που ερχόταν με φόρα προς την δική μας περιφέρεια την περιμέναμε σίγουρα αλλά για άλλη μια φορά είμασταν προτετοιμασμένοι μόνο στα λόγια και μέσα απο τα face book.

Στην θεωρία όχι μόνο είχαμε αντιμετωπίσει το φαινόμενο “Υπατία” αλλά το είχαμε αφήσει και πίσω μας άσχετα αν στην πράξη η “Υπατία” κατάπιε μία ολόκληρη πόλη !

Γιατί αυτό έγινε αγαπητοί μου αναγνώστες την Τετάρτη που μας πέρασε.

Η “Υπατία” κατάπιε μέσα σε λίγες ώρες μία ολόκληρη πόλη και στο τέλος για χώνεψη μας ήρθε και η διακοπή της ΔΕΔΔΗΕ που είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών !!!!!!

Ηταν η μεγαλύτερη διακοπή ρεύματος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη.

Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ να έχει υπάρξει διακοπή ρεύματος πάνω απο δύο ώρες.

Η προχθεσινή διακοπή της Τετάρτης έσπασε όλα τα ρεκόρ !!!!!

4 ΩΡΕΣ !!!!!

Είναι αυτό που λέμε άνθρωπος είσαι και λυγάς.

Εδώ και καιρό έχουμε καταλάβει οτι με την ΔΕΔΔΗΕ κάτι δεν πάει καλά αφού εδώ και αρκετό καιρό έχουμε απανωτές πτώσεις της τάσης υπό καιρικές συνθήκες πολύ φυσιολογικές.

Απο τότε αναρωτιόμασταν τι γίνεται με την ΔΕΔΔΗΕ και γιατί να έχουμε αυτές τις απανωτές πτώσεις της τάσης που δημιουργήσανε αρκετά προβλήματα μέχρι που ήρθε η προχθεσινή τετράωρη διακοπή και μας μαλάκωσε τα κόκαλα !

 

Το μόνο που ευχόμαστε είναι η “Υπατία” να είναι το τελευταίο καιρικό φαινόμενο για φέτος τον χειμώνα γιατί δεν μπορούμε και δεν αντέχουμε άλλο.

Η “Υπατία” μας τέντωσε τόσο πολύ που δεν μπορούμε ούτε καν να σκεφτούμε το ενδεχόμενο άλλου φαινομένου.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα η σκληρή και η μαύρη αλήθεια.

Δεν έχουμε ούτε την οργάνωση, ούτε τα μέσα και πολύ περισσότερο την εμπειρία για να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση για τον λόγο αυτό το καλύτερο είναι να ευχόμαστε να  μην μας τύχει άλλο τέτοιο φαινόμενο γιατί πολύ φοβάμαι οτι θα έχουμε τα ίδια με τις ίδιες συνέπειες.

Ισως κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε ποιό σοβαρά το θέμα της αντιμετωπίσης των ακραίων αυτών φαινομένων και να ενισχύσουμε τον στόλο των οχημάτων που  βγαίνουν στους δρόμους σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ας μην κάνουμε μία χρονιά το COSMOPOLIS και τα λεφτά που θα δίναμε για αυτό το πολύ ωραίο κατά τα άλλα Φεστιβάλ να τα δώσουμε για να ενισχύσουμε την άμυνα της πόλης σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το επόμενο διάστημα θα είναι όλα καλά αφού στις προβλέψεις τους δεν υπάρχει το επόμενο κύμα κακοκαιρίας μετά την “Υπατία” που αν πάει αλφαβητικά  όπως μέχρι σήμερα θα είναι ο “Φώτης” και μετά η “Χαρούλα”.

Καλή συνέχεια και καλή αντάμωση μέχρι αύριο το πρωί που θα τα ξαναπούμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης