Η άφιξη της άνοιξης μας βγάζει έξω από τα σπίτια μας …

 Η άφιξη της άνοιξης μας βγάζει έξω από τα σπίτια μας …

Ξεκινάει μία εβδομάδα με πολύ ήλιο που θα μας προκαλέσει για πρώτη φορά, τόσο σοβαρά, να βγούμε από τα σπίτια μας.

Μετά από ένα χειμώνα με πολύ κλεισούρα , λόγω καραντίνας, και πολύ τηλεόραση , ως μόνη επιλογή  από σήμερα Δευτέρα με τόσο ήλιο και με μεγαλύτερη ημέρα λόγω και της αλλαγής της ώρας δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε μέσα και να μετράμε κρούσματα.

Θα βγούμε αλλά πάντα με ασφάλεια , με μάσκες και με αποστάσεις ασφαλείας.

Αν η κυβέρνηση προτιμούσε νωρίτερα από την κλεισούρα την έξοδο αλλά με ασφάλεια σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Επιμένουμε ότι θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες  αν  επενδύαμε στην προφύλαξη και όχι στο κρυφτό.

 

Διάσημος έγινε ο δημιουργός του Ντουλαμά που επέλεξε να φορέσει στην δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών ανήμερα της Εθνικής Επετείου η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Είναι δημιουργία του Αριστείδη Τζονευράκη, του τελευταίου ίσως, ή ενός από τους τελευταίους Έλληνες ελληνοράπτες ή “τερζήδες” όπως τους έλεγαν επί Τουρκοκρατίας.

Αυτό που δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ είναι πόσο κόστισε αυτός ο εντυπωσιακός Ντουλαμάς.

Φαντάζομαι και εγώ όπως και εσείς αρκετά ευρώ.

 

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι πολλά η κυβέρνηση σε συνεργασία με την αρμόδια πάντα επιτροπή  των επιστημόνων συνεχίζει να έχει στο μυαλό της το σταδιακό άνοιγμα και της εστίασης και του λιανεμπορίου που θα πρέπει να έχει γίνει το αργότερο μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Απρίλη.

Τελειώνουμε τον Απρίλιο με εστίαση λιανεμπόριο και τον Μάιο ανοίγουμε τον τουρισμό.

 

Όσο αφορά το Survivor που σαρώνει τα ποσοστά τηλεθέασης  οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποχωρεί ο Ντάφι από τον Άγιο Δομίνικο γιατί δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω του προβλήματος που έχει στο ισχίο και επιστρέφει στην θέση του ο Κοψιδάς.

Εγώ πάντως αν ήμουνα Κοψιδάς δεν θα έμπαινα και πάλι σε αυτή την διαδικασία πείνας και ταλαιπωρίας.

 

Ανήμερα της Εθνικής μας επετείου για την Επανάσταση του 1821 παίξανε δύο επετειακές ελληνικές ταινίες.

Η μία ήταν ΟΙ ΣΟΥΛΩΤΕΣ και η δεύτερη Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ.

Θεωρώ ότι είναι περιττό να σας πω ποια διάλεξε το τηλεοπτικό κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ήταν η πιο ακριβή παραγωγή εκείνης της εποχής με εκατοντάδες κομπάρσους και την Κάτια  Δανδουλάκη  μόλις έχει τελειώσει το Δημοτικό και είναι έτοιμη για το Γυμνάσιο.

 

Το Υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων στις 5 Απριλίου να ανοίξουν τα σχολεία με εβδομαδιαία rapid test για όλους τους μαθητές.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ πιθανό η αρμόδια επιτροπή να ανάψει το πράσινο φως.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα , καλή εβδομάδα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης