Η αγορά περιμένει βελτίωση καιρού και αγοραστική κίνηση

 Η αγορά περιμένει βελτίωση καιρού και αγοραστική κίνηση

Την προσεχή Πέμπτη 19 Δεκέμβρη η αγορά της Καβάλας εισέρχεται και επίσημα στο εορταστικό ωράριο. Υπάρχει πάντως και μια διαφορετική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία το εορταστικό ωράριο άρχισε χθες (μια νόμιμη και προαιρετική για τη λειτουργία Κυριακή) ή θα αρχίσει από σήμερα Δευτέρα. Από τη μια υπάρχει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου (έναρξη ωραρίου την Πέμπτη), από την άλλη υφίσταται η ελληνική συνήθεια και παράδοση. Τα μαγαζιά λειτουργούν εορταστικά από σήμερα Δευτέρα. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξουν επιχειρήσεις που θα ανοίξουν σήμερα, σκέπτονται να ανοίξουν και το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης.

«Το θέμα είναι να έχει δουλειά» σχολιάζουν στον σύλλογο και παραδέχονται ότι το φετινό ωράριο των Χριστουγέννων μπορούσε να αρχίσει από σήμερα. Από την άλλη πλευρά αυτές οι πρώτες μέρες (ειδικότερα τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης 16 και 18 Δεκέμβρη) έχει αποδειχθεί ότι απέχουν αρκετά από την εορταστική κίνηση. Τελικά, η σωστή απόφαση και αντίδραση θα φανεί στην πράξη. Καλό νέο είναι ότι ο καιρός βελτιώνεται. Η βροχή το Σάββατο ταλαιπώρησε τους καταναλωτές, πολύ περισσότερο δυσκόλεψε τους επαγγελματίες. Το πρόβλημα ήταν εντονότερο στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου.

Μεθαύριο Τετάρτη 16 Δεκέμβρη συνεδριάζει η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου. Κυριότερη απόφαση η πραγματοποίηση ετήσιου χορού. Ημερομηνία αναμένεται να οριστεί τον Φλεβάρη. Σε εκκρεμότητα είναι οι συνεννοήσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου για την στενότερη συνεργασία μέσω αδελφοποίησης. Λευκή Νύχτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Η αναφορά έχει σχέση με τη Λευκή Νύχτα που κάποια προηγούμενα χρόνια οργανώνονταν στη Χρυσούπολη αυτό το διάστημα των εορτών.

Πρόσφατα το Επιμελητήριο ανακοίνωσε το διαγωνισμό βιτρίνας. Ο Εμπορικός Σύλλογος παρακολουθεί και ατύπως συμμετέχει. Λέγεται ότι στις 3 καλύτερες βιτρίνες θα υπάρξουν χρηματικά βραβεία. 300 ευρώ στο πρώτο βραβείο, 200 στο δεύτερο και 100 στο τρίτο. Θα υπάρξει επιτροπή που θα δει τις βιτρίνες κι ως συνήθως θα αποφασίσει για τις καλύτερες. Δεν αποκλείεται εκτός των 3 βραβείων να υπάρξουν και έπαινοι.

Διαβάστε επίσης