• 7 Μαΐου 2024,

Χορωδία από τη Δράμα φιλοξενούμενη στην Παναγία

 Χορωδία από τη Δράμα φιλοξενούμενη στην Παναγία

Η χορωδιακή ομάδα του συλλόγου της Παναγίας «Το Κάστρο» φιλοξένησε στην ιστορική συνοικία της πόλης το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου μια χορωδία με την οποία συνεργάστηκε κι ανέπτυξε ήδη καλές σχέσεις. Πρόκειται για τη χορωδία από τη Δράμα « Χορωδία Κέντρου Φιλίας». Η αίθουσα της Παλιάς Μουσικής γέμισε από κόσμο αφού οι χορωδοί από τη Δράμα ήρθαν στην Καβάλα με φίλους τους. Πριν την συνύπαρξη των δύο χορωδιών, ο σύλλογος της Καβάλας ξενάγησε και ενημέρωσε τους Δραμινούς. Μίλησε σε αυτούς για την ιστορία της Παναγίας, τα προβλήματα της κτλ.

Ο καιρός δεν βοηθούσε αλλά η συνάντηση δεν ήταν μόνο χορωδιακή εκδήλωση. Ήταν μια περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων και μια υπόσχεση οι δύο σύλλογοι, οι δύο χορωδίες να συνεργαστούν ακόμη περισσότερο.

Μισή ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος η Παλιά Μουσική ήταν γεμάτη κόσμο. Ο Φώτης Λαζαρίδης συμβούλευσε οι παρευρισκόμενοι να εκμεταλλευτούν κάθε ελεύθερο χώρο. Στριμώχτηκαν Δραμινοί και Καβαλιώτες αλλά αυτή η δυσκολία συνετέλεσε ώστε οι άνθρωποι να έρθουν πιο κοντά. Στην έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Λαζαρίδης έδωσε στη χορωδία της Δράμας ένα συμβολικό δώρο. Πρώτοι τραγούδησαν οι της Καβάλας. Διεύθυνε παίζοντας ακορντεόν ο δάσκαλος και μαέστρος Παύλος Ξανθόπουλος.

Η χορωδία της Παναγίας που δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια τραγούδησε 8 τραγούδια.

Οι χορωδοί της Δράμας ένα παραπάνω. Την χορωδία τους διεύθυνε ο κ. Νίκος Γιαμαλής. Η χορωδία της Παναγίας είναι μικρή, αποτελείται από 25 άτομα. Όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν στο γεγονός ήταν ελλήνων συνθετών.

 

Διαβάστε επίσης