Η Egnatia Aviation έχει στα σχέδια της το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

 Η Egnatia Aviation έχει στα σχέδια της το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μπάτη απολογιστική εκδήλωση ως προς το 2019 που τελειώνει, από την σχολή πιλότων Egnatia Aviation. Ο χώρος γέμισε από τους υπευθύνους- τους μαθητές και το προσωπικό της γνωστής στην Καβάλα Egnatia Aviation .Η σχολή έχει συμπληρώσει 13 χρόνια στην Καβάλα κι όπως φαίνεται (το δηλώνουν ξεκάθαρα οι εκπρόσωποι της) είναι στην καλύτερη της στιγμή. Αυτό αποδεικνύεται από τα νούμερα. Περισσότεροι από 300 μαθητές, προσωπικό πλέον των 100 ατόμων. Εξίσου υψηλές επιδόσεις στις ώρες πτήσης κτλ. Η εταιρία συνεργάζεται σταθερά με πολύ γνωστές αεροπορικές εταιρίες της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα. Έχει σχέδια και ακόμη υψηλότερους στόχους. Αισιοδοξεί ότι με «… σκληρή δουλειά και προσήλωση στην ποιότητα θα τα καταφέρουμε».

Με την ευκαιρία των δηλώσεων που έγιναν πριν την εκδήλωση, οι εκπρόσωποι της εταιρίας (Δημήτρης Λυμπεράκης- Γιώργος Ζωγραφάκης) υποστήριξαν ότι «.. στα σχέδια μας είναι και το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Είναι μια από τις εκδοχές που εξετάζουμε πάλι». Η εταιρία είχε διεκδικήσει τη χρήση του συγκεκριμένου αεροδρομίου στο πρόσφατο παρελθόν (2014) αλλά τότε η διαδικασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε σταματήσει. Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σήμερα τα αεροδρόμια βάσεις της Egnatia Aviation είναι ως γνωστόν δύο. Το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Καβάλα και (πρόσφατα) το αεροδρόμιο της Κοζάνης. Οι υποψήφιοι πιλότοι προέρχονται απ’ όλο τον κόσμο. Για το 2019 οι εκπρόσωποι της εταιρίας υποστήριξαν ότι «… το 2019 ήταν μια πετυχημένη χρονιά. Καταξιωθήκαμε σε όλη την Ευρώπη. Μπορούμε να πούμε ότι το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά της εταιρίας μας. Εκπαιδεύουμε πιλότους γνωστών εταιριών». Σημαντική είναι επίσης η άποψη που τα ίδια πρόσωπα εξέφρασαν για τα μελλοντικά τους σχέδια «… αρκεί να μην μας βάζει εμπόδια το κράτος». Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι αυτά τα εμπόδια έχουν σχέση κυρίως με τη γραφειοκρατία. Η παραμονή των πιλότων στην Καβάλα για τις ανάγκες της εκπαίδευσης τους είναι γεγονός που επηρεάζει θετικά την τοπική οικονομία.

Διαβάστε επίσης