• 28 Μαρτίου 2024,

Οι αντιρρήσεις των δασκάλων για τα δωρεάν σχολικά γεύματα

 Οι αντιρρήσεις των δασκάλων για τα δωρεάν σχολικά γεύματα

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε εχθές ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Απόστολος Μουμτζάκης, σχολιάζοντας διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Ειδικότερα για τα δωρεάν σχολικά γεύματα παρατήρησε τα εξής:

«Από την πληροφόρηση που έχουμε, το πρόγραμμα για δώδεκα δημοτικά σχολεία της Καβάλας θα αρχίσει το Δεκέμβριο. Δεν είμαστε αντίθετοι με το πρόγραμμα αλλά με τον τρόπο υλοποίησής του. Έχουμε ενστάσεις επί του περιεχομένου μιας πρόχειρης υπουργικής εγκυκλίου. Διαπιστώνουμε υλικοτεχνικά προβλήματα και στα δώδεκα δημοτικά σχολεία, καθώς μέσα σε πέντε λεπτά οι αίθουσες διδασκαλίας θα πρέπει να μετατρέπονται και να λειτουργούν ως αίθουσες φαγητού. Ταυτόχρονα, δε μπορούμε να κάνουμε εμείς, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, ποιοτικό έλεγχο στα γεύματα που προσφέρονται».

Σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, όσων φιλοξενούνται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, ο Απόστολος Μουμτζάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο παιδείας άργησε. Ναι μεν όρισε τα σχολεία στα οποία θα φιλοξενηθούν δομές εκπαίδευσης των προσφύγων, αλλά όπως τόνισε άλλες λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές. Όλα βρίσκονται στον αέρα, είπε για το θέμα ο κ. Μουμτζάκης.

Πρότεινε να λειτουργήσει το 18ο νηπιαγωγείο στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης, ενώ για τη συγχώνευση του 5ου και του 6ου νηπιαγωγείου τόνισε ότι παρά τις αντίθετες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου αυτή δεν έχει ακόμη αποτραπεί. Τέλος, θύμισε ότι την Πέμπτη, δε θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, επειδή από το πρωί της συγκεκριμένη ημέρας στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει την ετήσια τακτική γενική του συνέλευση.

 

******

 

 

 

Διαβάστε επίσης