• 28 Απριλίου 2024,

Η απάντηση της Αρετής Κώτση στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας

 Η απάντηση της Αρετής Κώτση στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας

Δημιουργήθηκε θέμα από εκεί που δεν υπήρχε.

Αφορμή εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές που διοργάνωσαν μαζί δύο σχολεία του Νομού Καβάλας. Η ΕΛΜΕ με απόφαση της διοίκησης της αμφέβαλλε για τις προθέσεις, κατηγόρησε όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία και διοργάνωση της. Μάλλον υπερβολική η αντίδραση της, ειδικά αν τα πράγματα είναι όπως τα εξηγεί η κ. Αρετή Κώτση. Είναι η διευθύντρια του Λυκείου των Κρηνίδων.

Η συνέντευξη

Ερ: Υπάρχει μια ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ ως προς την εκδήλωση. Τι θέλετε να πείτε ως απάντηση;

Απ: Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΛΜΕ Καβάλας. Δεν είναι ομόφωνη απόφαση η ανακοίνωση. Λυπούμαστε πάρα πολύ που η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης προέβη τόσο άκριτα και αψυχολόγητα σε μια ανακοίνωση, με σκοπό να χρωματίσει κομματικά μια σχολική εκδήλωση που σχετίζεται με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών σε εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Μας εξέπληξε δυσάρεστα η ανακοίνωση της. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και ποιο είναι το κίνητρο από τη στιγμή που το σχολείο μας για 3η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έχει υλοποιήσει κάποιες εκδηλώσεις και στα παρελθόντα έτη πάλι με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών. Τις δυο προηγούμενες χρονιές ο Ευρωβουλευτής που συμμετείχε ήταν ο κ. Παπαδημούλης. Δεν μπορώ να καταλάβω τότε η ΕΛΜΕ, γιατί δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση σχετική;

Ερ: Λέει η ΕΛΜΕ ότι είναι κομματική φιέστα και αν μείνει κάποιος στο τυπικό είναι Νεοδημοκράτες, οι Ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Απ: Απ’ ότι γνωρίζω ο κ. Ζαγοράκης έχει ανεξαρτητοποιηθεί. Από την άλλη εμείς απευθύναμε πρόσκληση ως σχολείο και σε άλλους Ευρωβουλευτές. Στο πρόγραμμα μας για την εκδήλωση συμπεριλάβαμε τους Ευρωβουλευτές που ήταν θετικοί στην πρόσκληση του σχολείου. Ήταν να συμμετάσχει και ο κ. Νίκος Παπανδρέου. Ακύρωσε τη συμμετοχή του πριν από 5 ημέρες. Επίσης ήταν να συμμετάσχει και κα Ασημακοπούλου αλλά της προέκυψε κάτι απρόοπτο και ακύρωσε τη συμμετοχή της.  Άνθρωποι είμαστε και μας συμβαίνουν πράγματα. Εμείς ως σχολείο απευθυνθήκαμε σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Άρα δεν ήταν  κομματική εκδήλωση, ούτε χρωματιζόμαστε. Ήταν μια σχολική εκδήλωση που καλώς ή κακώς εμείς όπως το πρόγραμμα επιτάσσει πρέπει να καλέσουμε, πρέπει να έχουμε στην εκδήλωση μας, Ευρωβουλευτές.

Ερ: Είπατε ότι σε περσινές, προπέρσινες ίδιες εκδηλώσεις συμμετείχε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απ: Ήταν μόνο ο κ. Παπαδημούλης. Τότε που ήταν οι δημοκρατικές ευαισθησίες της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ; Πραγματικά αμαυρώνουν μια εκδήλωση που με πολύ μεγάλη χαρά και μεγάλο κόπο από τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, διοργανώσαμε. Απογοητεύονται και τα παιδιά. Πρόκειται για μια εμπαθή και διχαστική συμπεριφορά.

Ερ: Δεν πρόκειται να κριθεί και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών από την εκδήλωσης της Μ. Λέσχης….

Απ: Τα σχολεία δεν έχουνε κομματική ταυτότητα, ούτε χρωματίζονται. Δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο, είμαστε σχολείο, είμαστε εκπαιδευτικό όργανο.

(Πηγή φωτογραφίας Δήμος Καβάλας)

Διαβάστε επίσης