• 18 Απριλίου 2024,

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας τίμησε τον Άγιο Αρτέμιο

 Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας τίμησε τον Άγιο Αρτέμιο

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας τίμησε χθες τον Άγιο Αρτέμιο, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τήρησε έτσι την τοπική παράδοση έστω κι αν και φέτος οι σχετικές εκδηλώσεις ήταν λιτές, περιορισμένες και τελικά σύντομες. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά δεδομένων των συνθηκών κυρίως της πανδημίας. Κατόπιν τούτου το πρωί χθες τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου.

Εκεί διαβάστηκε (στο τέλος της θείας λειτουργίας) η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του σώματος. Επακολούθησε κέρασμα προς τους παρευρισκομένους. Στην θεία λειτουργία ήταν η ηγεσία της διεύθυνσης με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιάννη Καραμανλή. Ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος αλλά και εκπρόσωποι των λοιπών υπηρεσιών. Όπως της ΧΧ Μεραρχίας, του Λιμεναρχείου Καβάλας, της Πυροσβεστικής κτλ.

Την θεία λειτουργία παρακολούθησε αρκετός κόσμος, αστυνομικοί αλλά και συνταξιούχοι αστυνομικοί. Ακόμη και πρώην αστυνομικοί διευθυντές Καβάλας. Στο παρελθόν αυτή η εκδήλωση περιελάμβανε ακόμη και δεξίωση σε αίθουσα ξενοδοχείου. Τώρα που τα δεδομένα άλλαξαν, δεδομένης και της οικονομικής στενότητας, όλα γίνονται πιο απλά. Ίσως και πιο ουσιαστικά. Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης μαζί με τους παριστάμενους στο γεγονός φωτογραφήθηκαν στην είσοδο του ιερού ναού.

Διαβάστε επίσης