• 29 Μαρτίου 2024,

Η δήμαρχος κατά της κυβέρνησης

 Η δήμαρχος κατά της κυβέρνησης

Με λίγους δημοτικούς συμβούλους παρόντες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Αρκετοί απουσίαζαν και ήταν δικαιολογημένοι. Τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν όταν δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Χρήστου Ποτόλια, να μεταφερθεί για την επόμενη ημέρα η συνεδρίαση λόγω της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης.

Εκτός από το Χρήστο Ποτόλια αποχώρησαν ο Βαγγέλης Παππάς με το Λευτέρη Καρασαββίδη, ο Άρης Βέρρος με το Σωτήρη Σωτηριάδη και ο Παράσχος Αγανικόλας. Αμέσως μετά η Ευαγγελία Δρακονάκη υποσχέθηκε άμεση προμήθεια καθρεφτών για επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, καθώς εκδηλώνεται ανησυχία από τους περίοικους λόγω των προσφύγων κι επειδή κάποιοι εξ αυτών περνούν το φράκτη. Χωρίς να επεκταθεί, η δήμαρχος ανέφερε ότι έδωσε διορία δύο μηνών στους υπεύθυνους της δομής προκειμένου να διορθώσουν την περίφραξη, διαφορετικά ο δήμος θα αναλάβει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Σχετικά με τον εορταστικό στολισμό της πόλης, η κ. Τσανάκα σημείωσε ότι έγινε με «2,5 μόνο ηλεκτρολόγους» ανακοινώνοντας ότι από την επόμενη χρονιά η πόλη θα στολίζεται από ιδιώτη εργολάβο. Η δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι θα επανέλθει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ σε ερώτημα για την καθυστέρηση ικανοποίησης αιτημάτων του δήμου από την κυβέρνηση, απάντησε:

«Τρώω πόρτα από την κυβέρνηση επειδή δεν ανήκω σ’ αυτήν. Και όχι γιατί δεν υπάρχουν από την πλευρά μας σχέδια αξιοποίησης των ακινήτων που ζητούμε. Δεν μας δίνουν ακίνητα διότι η δήμαρχος Καβάλας δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχίσω να διεκδικώ, να παλεύω και δε θα τα παρατήσω».

 

 

 

Διαβάστε επίσης