Γόνιμος διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο για την τουριστική προβολή του 2018

 Γόνιμος διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο για την τουριστική προβολή του 2018

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το σχέδιο τουριστικής προβολής της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» για το έτος 2018. Η συζήτηση του πολυσέλιδου σχεδίου δεν ήταν σύντομη κι όσο αφορά την αντιπολίτευση είχε σχέση τις παρούσες στη συνεδρίαση παρατάξεις του κ. Σιμιτσή και του κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Εισηγήτρια ήταν η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κι η κουβέντα έγινε σε πολύ καλό επίπεδο. Αυτό άλλωστε είναι το κέρδος της όλης υπόθεσης. Άπαντες απέφυγαν τις εντάσεις και τις προσωπικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις. Σε πολλά σημεία διαφώνησαν αλλά δεν ήταν λίγα τα σημεία στα οποία συμφώνησαν.

Γενικά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη ήταν διαφορετική, σε σημείο που η Δήμαρχος συνεχάρη τον Μάκη Παπαδόπουλο για τον τρόπο που έκανε τις προ ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις του. Πιθανόν οι τόνοι να έπεσαν λόγω εορτών ή γιατί όλοι επηρεάστηκαν από το αποτέλεσμα των εκλογών του Επιμελητηρίου. Χαρακτηριστική είναι επίσης η φράση του κ. Παπαδόπουλου προς την κ. Ιωσηφίδου: «Στον τουρισμό και οι δύο είμαστε απ’ την ίδια πλευρά».

Ο κ. Μουριάδης δήλωσε ότι η παράταξη Σιμιτσή καταψηφίζει την πρόταση επειδή έχει αυξημένο προϋπολογισμό κι επειδή δεν λύνει προβλήματα (π.χ. κυκλοφοριακά) στη συνοικία της Παναγίας. Ο κ. Παπαδόπουλος που έκανε πολλές προτάσεις και παρατηρήσεις δήλωσε απλώς την παρουσία του. Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε το φεστιβάλ Cosmopolis να γίνεται σε άλλες ημερομηνίες αφού όπως τόνισε τον Ιούλιο η Καβάλα είναι έτσι κι αλλιώς γεμάτη τουρίστες. Από την εισήγηση της κ. Ιωσηφίδου (την οποία η εφημερίδα μας παρουσίασε αναλυτικά όταν το σχέδιο συζητήθηκε στην αρμόδια δημοτική επιτροπή) ξεχωρίζει η παρατήρηση σύμφωνα με την οποία η Καβάλα χρειάζεται κι άλλες κλίνες. Δηλαδή κι άλλα ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης