• 20 Απριλίου 2024,

Η ειδική εκπαίδευση παρουσιάζει τις επιτυχίες της – Δηλώσεις διευθυντών δύο σχολείων           

 Η ειδική εκπαίδευση παρουσιάζει τις επιτυχίες της – Δηλώσεις διευθυντών δύο σχολείων           

Πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί – την ίδια πάνω κάτω ώρα – δύο εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες σχολείων ειδικής εκπαίδευσης που λειτουργούν στην πόλη της Καβάλας. Ήταν σύμπτωση το ότι οι εκδηλώσεις έγιναν την ίδια μέρα.

Και οι δύο σημείωσαν την προβλεπόμενη επιτυχία. Στην πλατεία Καπνεργάτη το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ενόψει και της λήξης της σχολικής περιόδου πραγματοποίησε έκθεση ζωγραφικής. Σε αυτήν προβλήθηκαν τα έργα του 12χρονου μαθητή Μιχάλη, ο οποίος ζωγράφισε πολλά και διάφορα. Με διάφορες αφορμές. Όλα με επιτυχία με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών Εύας Καραυγουστή και Χρήστου Φωτίου.

Οι ζωγραφιές τοποθετήθηκαν όμορφα πάνω σε ταμπλό που εκτέθηκαν στους περαστικούς ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν και είδαν από κοντά και μαθητές δημοτικών σχολείων. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Δήμητρα Κελέση περιέγραψε τις ειδικές και δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες το σχολείο λειτούργησε φέτος.

Είναι γνωστό ότι τον μήνα Μάρτιο αντιμετώπισε αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, τότε υποχρεώθηκε να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του. Αν και τα σχολεία της ειδικής εκπαίδευσης λειτουργούσαν κανονικά σε όλη την περίοδο της πανδημίας. Εκφράζοντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου η κ. Κελέση δήλωσε ικανοποιημένη για το μάθημα και την εκπαιδευτική δραστηριότητα που έγινε φέτος.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που μπορούμε να έχουμε μια παρουσία στην πόλη μας με τόσο θετικό τρόπο. Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μας.

Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες με τα πολλά κρούσματα που είχαμε, τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι που θέλουμε να δείξουμε το ταλέντο των μαθητών μας. Τη χαρά τους, τη δημιουργικότητα τους. Είχαμε αρχικά σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού. Αρχές Μαρτίου είχαμε πολύ περισσότερα. Μια διασπορά που μας ανησύχησε. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για όλους μας.

Επιστρέψαμε στο σχολείο μας κανονικά. Τη σημερινή εκδήλωση την κάνουμε με αφορμή το τέλος των μαθημάτων. Θέλουμε επίσης να δείξουμε ότι πάντοτε μπορούμε να βγάλουμε όμορφα και θετικά πράγματα.

Δεν μας σταματάν οι δυσκολίες. Ήρθαμε στην πλατεία Καπνεργάτη με ζωγραφική. Με έναν μαθητή μας που αγαπά τη ζωγραφική. Ζωγράφιζε κάθε χρόνο. Φέτος έγινε περισσότερο δεκτικός σε νέες τεχνικές και συμβουλές.

Όλα τα έργα είναι δικά του. Είναι ο Μιχάλης μας. Τα θέματα του είναι από ταξίδια στον κόσμο. Έκανε χαρακτική. Σχέδια που αφορούν τις χώρες του κόσμου ενώ πήρε αφορμή και από το 1821. Και προσωπογραφίες. Που τις κάνει πολύ ωραία».

Η εκδήλωση του ΕΕΕΓΛ Καβάλας

Εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Καβάλας που στεγάζεται σε κτίριο στο Ζουμπουλακειο. Ήταν μία εκδήλωση με πολλά θέματα αλλά βασικό λόγο που πραγματοποιήθηκε την απονομή των πτυχίων σε μαθητές που γνώρισαν την πληροφορική.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου ενώ τα πτυχία απονεμήθηκαν στους μαθητές από τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολο Βαγενά και το Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Καβάλας είναι σχετικά καινούργιο αλλά λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές του είναι κάθε χρόνο και περισσότεροι. Η χθεσινή εκδήλωση είχε και την έννοια της αποχαιρετιστήριας γιορτής.

Την παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές του σχολείου, οι γονείς τους και άλλοι μαθητές παρακείμενων σχολείων. Στην εκδήλωση πρώτος μίλησε ο διευθυντής του σχολείου Κυριάκος Παπαδόπουλος που εξήγησε το θέμα της, καλωσόρισε τους επισήμους, μίλησε για τη λειτουργία του σχολείου κτλ.

Ο διευθυντής του σχολείου είπε στους δημοσιογράφους:

«Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς. Στη διάρκεια της κάναμε πολλές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο της πληροφορικής κάποιοι μαθητές σε ένα πρότζεκτ που οργάνωσε το σχολείο έλαβαν μέρος σε εξετάσεις για την πιστοποίηση τους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Είναι κάτι εκτός των βασικών μαθημάτων. Κατάφεραν σε συνεργασία με τον όμιλο προσανατολισμού να δώσουν εξετάσεις και να πετύχουν.

Έλαβαν πτυχίο πιστοποίησης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό ήταν αρκετά δύσκολο. Οι καθηγητές της πληροφορικής όλο αυτό το διάστημα κάναν εκπαίδευση τα παιδιά. Πέτυχαν άριστα σχεδόν όλα τα παιδιά. Ο στόχος κι αυτήν την χρονιά επετεύχθη παρά τις δυσκολίες του κορωνοϊού.

Υπάρχει στον ίδιο χώρο και μια έκθεση φωτογραφίας, ένα άλλο προτζεκτ. Έγινε από συνάδελφο. Τα παιδιά φωτογράφησαν κι έβγαλαν καταπληκτικές φωτογραφίες. Όπως οι ζωγραφιές, δουλειά της συναδέλφου των καλλιτεχνικών».

Διαβάστε επίσης