Η Ειρήνη Βρανά περιγράφει την σημαντική εμπειρία που απέκτησε στη διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα

 Η Ειρήνη Βρανά περιγράφει την σημαντική εμπειρία που απέκτησε στη διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα

Η υποψηφιότητα και της Ειρήνης Βρανά ανακοινώθηκε με καθυστέρηση.

Η ίδια το ήθελε. Το επεδίωξε και το πάλεψε όσο καλύτερα μπορούσε. Μειονεκτήματα της δύο και βασικά. Η έλλειψη εμπειρίας και η έλλειψη χρόνου. Η ίδια είναι πολύ ικανοποιημένη από το προσωπικό της αποτέλεσμα. Δίνει βέβαια προτεραιότητα στη μεγάλη νίκη της ΝΔ. Με την ευκαιρία της συνέντευξης της στην Πρωινή, περιγράφει αρκετά αναλυτικά την μοναδική της. Την πρώτη της εμπειρία.

Η συνέντευξη

Ερ: Είστε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα; Δεν είχατε πολύ χρόνο στη διάθεση σας και ήταν η πρώτη σας εμπειρία.

Απ: Καταρχήν θέλω να δηλώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους τους ψηφοφόρους μου. Πραγματικά τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ θετικό για μένα γιατί όπως είπατε και εσείς είχα μπροστά μου ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να κάνω τον προεκλογικό μου αγώνα. Ο προεκλογικός αγώνας έγινε με μεγάλη εντιμότητα και με συνεργάτες τους οποίους επέλεξα την τελευταία στιγμή αφού δεν είχα τη δυνατότητα ούτε της επιλογής ούτε και των χρονικών περιθωρίων να επιλέξω και έμπειρα άτομα και να συνεργαστώ μαζί τους. Αγωνίστηκα μόνη μου. Χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς μηχανισμούς, όπως αγωνίζομαι και στη ζωή μου. Και στον επαγγελματικό και στον κοινωνικό  μου χώρο. Είμαι ευγνώμων στα άτομα αυτά που είχα κοντά μου, ήταν άτομα τα οποία με πιστέψανε. Έτρεξαν μαζί μου. Κουράστηκαν για να φέρουμε το αποτέλεσμα αυτό που καταγράψαμε. Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήταν πολύ ικανοποιητικό.

Ερ: Ήταν δύσκολες συνθήκες γιατί κακά τα ψέματα υπήρχε και το πρόσωπο του Παναγιωτόπουλου. Οι καινούριοι υποψήφιοι επηρεάζονται περισσότερο, όταν υπάρχει ένας Παναγιωτόπουλος Νίκος ο οποίος είναι επιτυχημένος, αγαπητός κτλ. Εσείς βέβαια τον συμπαθείτε τον Παναγιωτόπουλο αλλά  βλέπουμε το θέμα αυστηρά από την εκλογική του πλευρά.

Απ: Εγώ δε το βλέπω έτσι. Εγώ τον συμπαθώ, όπως είπατε και εσείς. Δεν τον έβλεπα σαν ανταγωνιστή. Εγώ δεν προέρχομαι από παρθενογένεση πολιτική. Είναι γνωστό ότι η οικογένεια μου πάντα πολιτικά ανήκε στο κομμάτι αυτό. Οπότε είναι λογικό να έχω μια συμπάθεια στο πρόσωπο του και μια εκτίμηση. Όχι μόνο συμπάθεια αλλά και μια πάρα πολύ μεγάλη εκτίμηση.  Φυσικά θα πήγαινα στην εκδήλωση του. Αυτό το θεωρούσα λογικό και αναμενόμενο. Έτσι και έκανα.

Ερ: Είπατε ότι ήσασταν μόνη. Είναι δύσκολο  στις εκλογές να είσαι σχεδόν μόνη.

Απ: Είχα δίπλα την οικογένεια μου. Αυτό ήταν ένα πολύ βασικό στήριγμα. Το γιό μου, τους στενούς μου συνεργάτες, το οποίο ξαναλέω ότι τους είμαι ευγνώμων και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Όσο έτρεχα εγώ, έτρεχαν και αυτοί μαζί μου. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα που πήραμε εγώ και αυτοί.

Ερ: Προλάβατε και πήγατε σε όλο το νομό;

Απ: Όχι δεν μπόρεσα. Στη Θάσο πήγα δυο φορές και στην περιοχή του Νέστου πήγα και στου Παγγαίου. Δεν μπόρεσα να γυρίσω όλα τα χωριά. Ακόμη και αυτό να κάνει κάποιος, έπρεπε να έχει κάποιους ανθρώπους να τον καθοδηγήσουν. Να έχει κάποιους πυρήνες στα χωριά. Εγώ δεν τους είχα αυτούς τους πυρήνες. Προσπάθησα μέσα από τις προσωπικές μου επαφές, τις γνωριμίες, τις επαγγελματικές σχέσεις του αδελφού μου και των γονιών μου να βρω κάποιους ανθρώπους να με καθοδηγήσουνε. Όχι πολιτικά πρόσωπα άλλα άτομα δικά μας.

Ερ: Οι σταυροί που πήρατε οι περισσότεροι ήταν στην πόλη της Καβάλας; Κάνατε μια τέτοια ανάλυση;

Απ: Δεν έχω μπορέσει ακόμη να κάνω μια τέτοια ανάλυση. Φαντάζομαι όμως ότι οι περισσότεροι θα είναι από την πόλη και από τη Θάσο.

Ερ: Από οικονομικής πλευράς πως είναι οι εκλογές;

Απ: Εγώ δεν είχα κανένα σπόνσορα. Ότι έξοδα έκανα τα κατέβαλα από δικά μου χρήματα. Είναι κάτι το δαπανηρό. Αυτό εξαρτάται από τα πόσα πολλά θες να διαθέσεις εσύ. Εγώ προσπάθησα να είμαι λίγο εγκρατής στο κομμάτι αυτό γιατί όλα ήταν χρήματα, τα οποία έχω δουλέψει. «Ματωμένα» χρήματα. Όταν τα δουλεύεις γνωρίζεις το πόσο δύσκολο είναι να τα αποκτήσεις.

Ερ: Σας προτάθηκαν συμμαχίες, συνεργασίες, το σκεφτήκατε αυτό το πράγμα; Κάπου να πάρετε και να δώσετε;

Απ: Στην αρχή μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου, μου προτάθηκε μια συνεργασία. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αληθοφανής. Μόνη μου πολέμησα.

Ερ: Ήταν και ένα σχολείο όλο αυτό που ζήσατε;

Απ: Πολύ μεγάλο σχολείο μέσα από το οποίο φυσικά κατάλαβα ποιοι είναι οι φίλοι μου, ποιοι είναι οι κομματικοί φίλοι μου. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία.

Ερ: Υπήρχαν στιγμές που το μετανιώσατε που αποδεχτήκατε την πρόταση να είστε υποψήφια;

Απ: Όχι δεν το μετάνιωσα. Αυτό που εισέπραττα από τον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη αγάπη, εκτίμηση και σεβασμός. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, το οποίο με δικαίωσε, δε θα το μετάνιωνα. Δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάω εύκολα. Αυτό που είπα εξαρχής ότι ήρθα για να μείνω, ισχύει.

Ερ: Θα έχετε οπότε μέλλον στα κοινά;

Απ: Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι με τίμησαν και δεν πρέπει να τους απογοητεύσω. Θεωρώ ότι άνθρωπος που πιστεύει σε σένα, που εμφανίζεται από το πουθενά και σου χαρίζει την εμπιστοσύνη με τη ψήφο του, δεν πρέπει να τον απογοητεύσεις, να εξαφανιστείς. Όπως είπα και σε προηγούμενη συνέντευξη, εγώ δεν είμαι μετεωρίτης. Δεν εμφανίστηκα ξαφνικά και θα εξαφανιστώ στη συνέχεια. Εγώ εργάζομαι εδώ, ζω εδώ, η οικογένεια μου είναι εδώ. Βέβαια ο κόσμος μερικές φορές δεν το εκτιμάει αυτό. Δεν είναι βασικός φαίνεται πρωτογενής παράγοντας επιλογής.

Ερ: Οι εκλογικές συνήθειες επιβάλουν μετά τις εκλογές ο υποψήφιος να περάσει από τα χωριά και να πει ένα ευχαριστώ. Δε ξέρω αν θα το κάνετε αυτό;

Απ: Βεβαίως θα το κάνω. Είναι μέσα στα σχέδια μου. Τώρα είμαι πάρα πολύ κουρασμένη, αλλά ναι θα το κάνω. Νομίζω ότι είναι το πιο ηθικό και έντιμο αυτό.

Ερ: Πόσες ώρες ξεκουραζόσασταν το 24ωρο, ειδικά την τελευταία εβδομάδα;

Απ: Ήταν γύρω το πολύ 3 με 4 ώρες η ξεκούραση. Δεν είναι υπερβολή. Είχα τόσο άγχος που πεταγόμουν και στον ύπνο μου!

Διαβάστε επίσης