• 15 Μαΐου 2024,

Η επίσκεψη του Κωστή Στεφανόπουλου στην Καβάλα

 Η επίσκεψη του Κωστή Στεφανόπουλου στην Καβάλα

 

Γράφει η Βούλα Θασίτου Δεληγιάννη

 

Κύλησαν ήδη 15 χρόνια από την ημέρα που ο Κωστής Στεφανόπουλος με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας επισκέπτονταν την Καβάλα. Προσκεκλημένος  προκειμένου να μετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, ο εκλιπόντας πλέον Πρόεδρος είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης και είχε λάβει το χρυσό μετάλλιο της πόλης από τη διοίκηση του Στάθη Εριφυλλίδη. Εκείνη την ημέρα έκανε και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Ακρίτα. Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με ημερομηνία 30/6/2001 ανέφερε το ακόλουθο σύντομο χρονικό της επισκέψεως Στεφανόπουλου στην Καβάλα:

Αναγκαστική στάση λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Καβάλας έκανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, όταν εργαζόμενοι της εταιρείας «Καβάλα Οϊλ» ζήτησαν την παρέμβασή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι εργαζόμενοι είχαν προαναγγείλει από την προηγούμενη ημέρα μπλόκο στην αυτοκινητοπομπή του Προέδρου καθώς θα μετέβαινε από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην πόλη και περίμεναν το πρωί τον κ. Στεφανόπουλο, στον οδικό κόμβο που οδηγεί στις χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρείας (13ο χλμ. της εθνικής οδού Καβάλας-Ξάνθης). Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους φορούσαν τις φόρμες εργασίας, κρατούσαν μαύρες σημαίες και φώναζαν το σύνθημα «πρέπει να γίνουν επενδύσεις, εσύ μπορείς να βοηθήσεις».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην εταιρεία εκμετάλλευσης – εξόρυξης πετρελαίου εξέθεσε στον κ. Στεφανόπουλο τα αιτήματά τους. Υπομνήματα με αιτήματα επιδόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι από άλλους εκπροσώπους φορέων της περιοχής. Στη σύντομη στάση του στον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Νέας Καρβάλης, ο κ. Στεφανόπουλος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, ενώ γυναίκες με παραδοσιακές στολές του πρόσφεραν γλυκό του κουταλιού.

Ο κ. Στεφανόπουλος επισκέφθηκε χθες την Καβάλα για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης κι έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Ο Ακρίτας του Πόντου». Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καβάλας και του επιδόθηκε το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

Διαβάστε επίσης