• 19 Μαΐου 2024,

Η εταιρία ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ προσωρινή ανάδοχος στο νέο έργου του κεντρικού λιμανιού

 Η εταιρία ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ προσωρινή ανάδοχος στο νέο έργου του κεντρικού λιμανιού

Δημοπρατήθηκε με επιτυχία πριν από λίγες μέρες το επόμενο και σημαντικό έργο – έργο υποδομής- στο κεντρικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Το έργο έχει τίτλο «Ηλεκτρομηχανολογικά και επιστρώσεις στον προσήνεμο μόλο». Σύμφωνα με πληροφορίες στο έργο προσωρινός ανάδοχος είναι η εταιρία ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ που πρόσφερε έκπτωση 41%. Οι προσφορές λέγεται ότι ήταν περισσότερες από 5. Αν και η διαδικασία κατάθεσης ενστάσεων δεν έχει λήξει, δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει τέτοια.

Άρα η ίδια εταιρία θα κηρυχθεί οριστική ανάδοχος. Η σύμβαση θα υπογραφεί το αργότερο τον Απρίλιο και το έργο θα αρχίσει το Καλοκαίρι.

Αντικείμενο του είναι η κατασκευή δικτύων ύδρευσης, φωτισμού κτλ σε όλον τον προσήνεμο μόλο και η επίστρωση αυτού. Το έργο φθάνει έως και το τμήμα που ο μόλος επεκτάθηκε. Αυτό θα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχληθεί η οποιαδήποτε κίνηση πλοίων στο λιμάνι, τόσο της ακτοπλοΐας όσο και των κρουαζιερόπλοιων.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα γίνει περισσότερο λειτουργική η συγκεκριμένη περιοχή

του λιμανιού. Είναι ένα έργο που θα χρησιμοποιήσει ο ΟΛΚ αλλά θα εκτελεστεί με την επίβλεψη της Περιφέρειας ΑΜΘ κι ειδικότερα της Π.Ε. Καβάλας. Η οποία έκανε το διαγωνισμό. Η εταιρία ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ έκανε στην περιοχή και άλλα έργα. Ενεπλάκη στην επέκταση του προσήνεμου μόλου ενώ πιο πρόσφατα ολοκλήρωσε το έργο νέων κρηπιδωμάτων στο «Φίλιππος Β’».

Το συγκεκριμένο έργο στο κεντρικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» προετοιμάστηκε επί σειρά προηγούμενων ετών. Από πλευράς υποδομών έχει ειπωθεί ότι είναι το τελευταίο έργο που είναι απαραίτητο στο κεντρικό λιμάνι.

Διαβάστε επίσης