Προβληματισμός για τα απαραίτητα κολονάκια στο παρκινγκ του Διοικητηρίου

 Προβληματισμός για τα απαραίτητα κολονάκια στο παρκινγκ του Διοικητηρίου

Με ένα μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας.

Αυτό αποδείχθηκε πιο δύσκολο, πιο περίπλοκο απ’ ότι αρχικά φαίνονταν με αποτέλεσμα απόφαση να μην υπάρξει. Ομόφωνα συμφωνήθηκε αναβολή του για περισσότερη συζήτηση. Ας δούμε την υπόθεση από την αρχή της.

Το Φθινόπωρο του 2019 ο ενοικιαστής του χώρου στάθμευσης (παρκινγκ) δίπλα από το διοικητήριο αιτήθηκε από τη δημοτική υπηρεσία άδεια για να βάλει κολονάκια στο κάτω μέρος. Αυτά θα εμπόδιζαν την ανεξέλεγκτη είσοδο –έξοδο στο χώρο. Θα προστάτευαν μάλιστα τη λειτουργία του παρκινγκ, για το οποίο ο ενοικιαστής δεν πληρώνει και λίγα χρήματα.

Η υπηρεσία μελέτησε το αίτημα, το έκανε δεκτό υπό 6 τεχνικούς όρους. Επί της εισήγησης της υπηρεσίας γνωμοδότησε θετικά το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Τα μέλη του οποίου ζήτησαν τα κολωνάκια (μεταλλικά κατά την υπηρεσία) να είναι ορατά και τις νυχτερινές ώρες.

Η εισήγηση συζητήθηκε αλλά δεν εγκρίθηκε χθες στην επιτροπή. Βασικός λόγος το ότι τα προτεινόμενα κολωνάκια θα επηρεάσουν τη λειτουργία της λαϊκής το Σάββατο αφού θα μπουν σε μεγάλο μήκος. Με αυτήν την αφορμή θα συζητηθούν κι άλλες ειδικές τεχνικής φύσεως παρατηρήσεις δημοτικών συμβούλων, μελών της επιτροπής.

Η κ. Φρατζεσκάκη δεν έχασε την ευκαιρία. Ως εργαζόμενη στο Διοικητήριο είπε προς τους συναδέλφους της δημοτικούς συμβούλους ότι οι εργαζόμενοι σε αυτό δεν βρίσκουν χώρο να παρκάρουν. Στο δρόμο μεταξύ κολυμβητηρίου και Διοικητηρίου, είπε, παρκάρουν ακόμη και υπάλληλοι τραπεζών. Ζήτησε να υπάρχει πρόβλεψη να παρκάρουν στον χώρο στάθμευσης υπάλληλοι, οι οποίοι θα χρεώνονται με ειδικές τιμές.

Η πρόταση της, παραδέχθηκαν τα άλλα μέλη της επιτροπής, είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Η εφαρμογή της εισήγησης για τα κολωνάκια θα συζητηθεί περισσότερο, για τον τύπο- το χρώμα και τη χρήση τους όταν θα γίνεται λαϊκή αγορά (το Σάββατο). Κάπως έτσι η ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος θα αργήσει κι άλλο.

*Πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης ζήτησε τη βοήθεια της ΔΕΥΑΚ (μέσω του παρόντα προέδρου της) για τον καθαρισμό, μία ακόμη φορά, του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Μάλλον τη Δευτέρα η ΔΕΥΑΚ θα διαθέσει αντλία της ώστε αρχικά να αδειάσει η πισίνα από τα νερά. Στη συνέχεια θα γίνει η απαραίτητη καθαριότητα.

Διαβάστε επίσης