Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα, το γηροκομείο της και το ατυχές γεγονός της περασμένης Κυριακής

 Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα, το γηροκομείο της και το ατυχές γεγονός της περασμένης Κυριακής

Επεισοδιακή Κυριακή αυτή που πέρασε για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καβάλας.

Κι ας επιδιώκει διαρκώς το αντίθετο. Όλα ξεκίνησαν διαφορετικά. Η επίσκεψη της κ. Δεληκάρη, η παρουσία της στην εκκλησία. Μεσολάβησε το γνωστό επεισόδιο. Κι όταν όλα ξανάγιναν ήρεμα, η κ. Δεληκάρη ξεναγήθηκε στο γηροκομείο.

Η Πρωινή μίλησε με την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Σμαρώ Νικολαϊδου. Διηγήθηκε την εμπειρία, τη σχολίασε πιο άνετα. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην βουλευτή και φυσικά στο Πουλίδειο γηροκομείο.

Η συνέντευξη

Ερ: Η κ.Δεληκάρη δεν ήρθε τυχαία στην εκκλησία και στο «Πουλίδειο» την περασμένη Κυριακή.

Απ: Όχι βέβαια. Την είχαμε καλέσει εμείς εδώ και καιρό. Δεν μπόρεσε το προηγούμενο διάστημα, ήρθε αυτή την Κυριακή. Ήρθε νωρίτερα, να εκκλησιαστεί και μετά πήγαμε μέσα στο σαλόνι.  Ήθελε να γνωρίσει εμάς, το έργο μας και το Γηροκομείο μας.

Ερ: Εκεί στην εκκλησία έγινε κάτι που δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς.

Απ: Κανείς. Ήταν μια σοκαριστική σκηνή. Εμείς ήμασταν μπροστά. Είχα κρατήσει δυο καρέκλες για την κα Δεληκάρη και τη συνοδό της. Ήταν αυτή  πίσω στα καθίσματα ενώ δεν ήταν μόνη. Είχε και συνοδούς. Μάλλον υποστηρικτές της. Δεν γνωρίζω πως … τρύπωσαν στην εκκλησία.  Η πλειοψηφία του κόσμου αντέδρασε. Προσπάθησε να την εξωθήσει. Να την βγάλει έξω από την εκκλησία.  Ήρθε κοντά μας αυτή ενώ εμείς δεν προλάβαμε καν να αντιδράσουμε. Δεν το περιμέναμε. Έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στην κα Δεληκάρη η οποία ήταν αξιοπρεπέστατη. Ταπεινή, κράτησε χαμηλούς τόνους και είπε να συνεχιστεί ο εκκλησιασμός. Μετά έγινε κανονικά η επίσκεψη και δεν ήθελε καν να αναφερθεί στο γεγονός.  Δεν ήθελε να δοθεί μεγάλη έκταση γιατί όπως μας είπε αυτό επιθυμούσαν αυτοί που προκάλεσαν το επεισόδιο. Τελικά κάτι τέτοιο το πέτυχαν. Πανελλήνια πήρε έκταση το επεισόδιο.

Ερ:  Που μπορεί να βοηθήσει τη Φιλόπτωχο και το «Πουλίδειο» η κα Δεληκάρη;

Απ:  Υπάρχουν διάφορα θέματα. Μπορεί να βοηθήσει. Δεν θέλω να επεκταθώ.

Ερ: Αυτό το επεισόδιο «έδεσε» πιο στενά τη Φιλόπτωχο με την κα Δεληκάρη.

Απ:  Έτσι πιστεύω. Μετά ξεναγήθηκε και στους χώρους.  Μόνο στους διαδρόμους, δεν μπήκε στα δωμάτια. Εντυπωσιάστηκε με το έργο, την καθαριότητα και τον εξοπλισμό. Πιστεύω ότι θα βοηθηθούμε, με γνώσεις κυρίως. Οικονομικά δεν το νομίζω.

Ερ: Η κα Δεληκάρη σαν άνθρωπος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, είναι ένα καλλιεργημένο άτομο.

Απ: Εγώ δεν την ήξερα καθόλου την κα Δεληκάρη. Μας έκανε πολύ θετική εντύπωση με το λόγο της, με τη στάση της. Εξαιρετική κυριά, πραγματικά μας εντυπωσίασε.

Ερ: Να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Τι σχέδια έχει η Φιλόπτωχος; Το πρόγραμμα για το υπόλοιπο της άνοιξης και για το καλοκαίρι.

Απ: Δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο. Εκείνο που επιθυμούμε είναι να αποσύρει ο ΕΟΔΥ τα μέτρα που ισχύουν για το covid. Η εφαρμογή τους ακόμη και τώρα στερεί τους φιλοξενουμένους μας από τις επισκέψεις, των συγγενών τους ,  των παιδιών τους. Είναι μια στενάχωρη κατάσταση. Τέτοιες μέρες πριν από το Πάσχα, ερχόταν τα σχολεία, τραγουδούσαν , έφεραν κεράσματα, τις κάρτες τους. Τώρα δεν έχουμε τίποτα. Αυτό επιθυμούμε. Να επανέλθουμε στην κανονικότητα που είχαμε.

Διαβάστε επίσης