Η Φιλόπτωχος, το γηροκομείο της και η Μεγάλη Λέσχη

 Η Φιλόπτωχος, το γηροκομείο της και η Μεγάλη Λέσχη

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας κ. Σμαρώ Νικολαϊδου.

Δύο ήταν τα θέματα. Η πρόληψη του κορωνοϊού που έγινε έγκαιρα και πετυχημένα για τους ηλικιωμένους του γηροκομείου της και η Μεγάλη Λέσχη. Έργο ανακαίνισης το οποίο τέλειωσε. Για τη μελλοντική του χρήση η Φιλόπτωχος δεν έχει καμία ενημέρωση.

Η συνέντευξη της κ. Νικολαϊδου

Ερώτηση: Πως τα πήγατε σαν Φιλόπτωχος Αδελφότητα με το «Πουλίδειο» Γηροκομείο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο πρόληψης του κορωνοϊού;

Απάντηση: Εμείς προνοήσαμε για τον κορωνοϊό και από την εποχή των πρώτων κρουσμάτων της Ιταλίας, που θορυβηθήκαμε και πάρα πολύ νωρίς, κλείσαμε το ίδρυμα. Δε δεχόμασταν επισκέψεις ούτε και εισαγωγές. Από τον Μάρτιο λοιπόν έχουμε να κάνουμε εισαγωγή και έχουν οι τρόφιμοι μας να δουν τους συγγενείς τους. Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Σκληρό το μέτρο αυτό. Πολύ σκληρό για τους τροφίμους αλλά πήγαμε πολύ καλά, δεν είχαμε κανένα κρούσμα.

Το προσωπικό τηρούσε τους κανόνες, ήμασταν κοντά τους, τηλεφωνικά με βιντεοκλήσεις.  Ο γιατρός μας ήταν πολύ κοντά τους σε καθημερινή βάση, κρατούσε το προσωπικό σε εγρήγορση να τους συμπαραστέκεται. Πήγαμε πολύ καλά.  Λίγο τα πράγματα αρχίζουν και βαραίνουν στους τροφίμους για το λόγο ότι στερούνται τους συγγενείς. Επίσης τους εξόδους.

Ερώτηση: Σκέφτεστε κάτι να κάνετε επί του θέματος;

Απάντηση:  Πρέπει να ανοίξει όλο το σύστημα,  να μπούνε οι  νέοι κανόνες, να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα ιδρύματα.  Τελευταία που άκουσα τον κ. Τσιόδρα, είπε ότι θέλει ειδική στρατηγική για να ανοίξουν τα ιδρύματα αυτά.

Ερώτηση:  Λέτε ότι πρέπει να επισπεύσει η κυβέρνηση, να δώσει μια αδιέξοδο στα ιδρύματα.

Απάντηση: Ναι γιατί θα πάθουν κατάθλιψη οι άνθρωποι! Φοβάμαι ότι θα γλυτώσουν τον κορωνοϊό και θα έχουμε άλλα προβλήματα… Βγαίνουν στα μπαλκόνια, αυτοί που μπορούν, πηγαίνουν κάτω στα παγκάκια, αλλά οι κατάκοιτοι;

Μόνο με βιντεοκλήσεις και τηλεφωνήματα.

Ερώτηση: Οι υπόλοιπες δραστηριότητες της Φιλοπτώχου δεν έγιναν φυσικά αυτό το δίμηνο;

Απάντηση:  Ναι δεν έγιναν. Ήταν να κάνουμε τη γιορτή της μητέρας κτλ. Το κυριότερο ότι τέλος Μαϊου, αρχές Ιουνίου κάθε χρόνο έχουμε γενική συνέλευση και φέτος είναι και η χρονιά των εκλογών. Αυτά θα μετατεθούν. Μάλλον αν πάνε καλά τα πράγματα , προς το Φθινόπωρο.

Ερώτηση: Έχετε ενημέρωση για τη Μεγάλη Λέσχη;

Απάντηση: Όχι. Είχαμε συναντηθεί με τον Δήμαρχο πριν τα Χριστούγεννα και είπαμε ένα πλάνο πολύ πρόχειρο ότι ο Δήμαρχος βεβαίως θα κάνει τα εγκαίνια και εμείς απλά θα παριστάμεθα.  Μετά θα θέλαμε να κάνουμε εμείς ως Φιλόπτωχος μια εκδήλωση. Χρονικά δεν την τοποθετήσαμε. Περιμένουμε να μας ενημερώσει ή να μας δώσει ένα πρόγραμμα που ενδεχομένως έχει καταστρώσει. Για να προγραμματίσουμε και εμείς τι θα κάνουμε.

Ερώτηση: Έτσι όπως  το έχετε κατά νου το έργο τελειωμένο , θέλετε  και εσείς κάποιες εκδηλώσεις σας να κάνετε εκεί;

Απάντηση: Εγώ παλαιότερα είχα πει  πριν από 2-3 χρόνια το τσάι που κάνουμε, μια ευχή την επόμενη χρονιά το τσάι να γίνει στη Λέσχη. Δε γίνεται βέβαια έτσι όπως το κάνουμε κάθε χρόνο αλλά θα ήθελα να κάνουμε μια εκδήλωση ας πούμε ένα ρεσιτάλ πιάνου.  Να καθιερώσουμε δηλαδή κάποιες εκδηλώσεις εκεί, ειδικά έτσι όπως έχει γίνει τώρα η μεγάλη λέσχη που κανείς δεν το περίμενε ότι θα έχει αυτό το αποτέλεσμα. Θέλαμε να δείξουμε και εμείς και τα μέλη μας, τι συνέβη στη μεγάλη λέσχη που τόσα χρόνια ήταν κλειστή.  Παλέψαμε και αγωνιστήκαμε πάρα πολύ επί Δημαρχίας Σιμιτσή, τι αγώνα κάναμε και το έξοδα κάναμε για να εντάξουμε τη μεγάλη   λέσχη στο ΕΣΠΑ για να σωθεί αυτό το κτίριο.

Ερώτηση:  Χωρίς να περιμένετε να κρατήσει ένα έργο ανακαίνισης τόσο πολύ που ήταν κατά τα άλλα απλό. Έτσι δεν είναι;

Απάντηση: Κράτησε πολύ και βέβαια έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο Δήμο. Δεν έχουμε πλέον έσοδα από τη μεγάλη λέσχη.

 

Διαβάστε επίσης