• 8 Μαΐου 2024,

Η γαστρονομία της ΑΜΘ στο ευρωκοινοβούλιο

 Η γαστρονομία της ΑΜΘ στο ευρωκοινοβούλιο

Θα υλοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαρτίου μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της περιφέρειας ΑΜΘ. Στις Βρυξέλλες, στην έδρα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, και ειδικότερα στον χώρο του εστιατορίου των ευρωβουλευτών θα παρουσιαστεί η γαστρονομία της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Έτσι θα επιτελεστεί ο σκοπός της εκδήλωσης που είναι να αναδειχθεί ο γαστρονομικός πλούτος της ΑΜΘ και παράλληλα να προβληθεί η περιφέρειάς μας ως γαστρονομικός – πολιτιστικός – τουριστικός προορισμός. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης κατά τη συγκεκριμένη ημέρα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γνωριμία των γεύσεων της περιοχής, σε συνεργασία με διακεκριμένους σεφ και με εκδήλωση γευσιγνωσίας, εκεί όπου θα πάρουν το γεύμα τους οι ευρωβουλευτές.

Ο στόχος της εκδηλώσεως που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη είναι και η ενίσχυση των παραγωγών της περιφέρειας ΑΜΘ με την προώθηση των προϊόντων τους, σε μία απαιτητική αγορά όπως εκείνη των Βρυξελλών. Απώτερος σκοπός είναι η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των εξαίρετων τοπικών προϊόντων (αγροτικών – κτηνοτροφικών – μεταποιημένων τροφίμων και ποτών), ώστε να αναδειχθεί η περιφερειακή οικονομία και να προωθηθεί ως αξιόλογος γαστρονομικός προορισμός στο απαιτητικό κοινό των Βέλγων. Οι οποίοι επιλέγουν τις διακοπές τους έχοντας ως κριτήριο επιλογής του προορισμού και τις γευστικές εμπειρίες.

Σημειώνεται ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιήσει και άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ πιο πρόσφατη είναι πρωτοβουλία γαστρονομικού χαρακτήρα που πρόβαλε τη χώρα στο ευρωκοινοβούλιο, εκ μέρους του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφου Στέλιο Κούλογλου.

 

Διαβάστε επίσης